Найкращий рецепт грецького салату з фетою

15 травня 2020, 09:10
Готуємо грецький салат по-домашньому

Грецький салат

Грецький салат готується з найпростіших продуктів, які є в будь-якому домі на Середземномор'ї: свіжих овочів, маслин і сиру фета.

З овочів використовуються зазвичай помідори, огірки і червона цибуля. Маслини беруть чорні, м'ясисті. З приправ додають традиційні для середземноморської кухні чорний перець, базилік і орегано. Заправляють класичний грецький салат сумішшю оливкового масла і лимонного соку.

Реклама

Грецький салат

Грецький салат

Час приготування:

Реклама
  • 15 хвилин

Калорійність:

  • 90 ккал на 100 г

Складові:

  • 1/2 червоної цибулини
  • 2 стиглих помідора
  • 2 огірка
  • 100 г сиру фета
  • 50 г маслин без кісточок
  • Листя м'яти – жменька
  • 1/2 ч.л. сушеного орегано
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 2 ч.л. лимонного соку
  • Сіль і чорний перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі помийте і обсушіть.
  2. Наріжте помідори, огірки і фету кубиками, а цибулю тонкими скибочками.
  3. Викладіть підготовлені інгредієнти в неглибоку миску. Розподіліть зверху м'яту, оливки і орегано.
  4. Полийте салат оливковою олією і збризніть лимонним соком.

Як подавати грецький салат

Подавайте салат з теплою пітою або лавашем.

Дивіться відео, чим корисна середземноморська кухня:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляного салату в грецькому стилі.