Ідеальний осінній напій: гранатова сангрія з яблуками та грушами

9 вересня 2020, 19:27
Нові смакові поєднання додадуть барв вашій осені

Сангрія: рецепт з фото

Сангрія – це один з кулінарних символів Іспанії. Напій складається з охолодженого вина, фруктів та ягід.

Ми пропонуємо осінній варіант сангрії: з білим вином, гранатовим соком, зеленим чаєм, корицею та сезонними фруктами. Незважаючи на довгий список інгредієнтів, цей напій готується дуже просто.

Реклама

Осіння сангрія

Сангрія: рецепт з фото

Час приготування:

Реклама
  • 10 хвилин

Калорійність:

  • 173 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 чашка зеленого чаю (охолодженого)
  • 1 чашка гранатового соку
  • 1/2 чашки бренді
  • 1/2 чашки джину
  • 60 мл коричного сиропу
  • 1 (750 мл) пляшка білого сухого вина
  • 1 яблуко
  • 1 груша
  • 1 апельсин
  • 3 палички кориці
  • 1 чашка газованої води

Читайте також:

Реклама

Для подачі:

  • Часточки яблука і апельсина
  • Палички кориці

Дивіться відео, як легко відкрити вино:

Спосіб приготування:

  1. У глечик налийте охолоджений зелений чай, гранатовий сік, бренді, джин і сироп з кориці. Розмішайте як слід.
  2. Влийте повну пляшку сухого білого вина.
  3. Наріжте яблуко, грушу і апельсин шматочками і додайте їх у глечик. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на ніч.
  4. Коли прийде час подавати сангрію, налийте в глечик газовану воду. Подавайте в склянках з льодом, додавши в кожну половинку яблука, часточки апельсина і паличку кориці.

Як зробити домашній сироп з кориці

Змішайте в сотейнику 1 чашку води і 1 чашку цукру. Доведіть до кипіння, зменшіть нагрів і додайте 2 палички кориці. Накрийте і готуйте 10-15 хвилин. Потім зніміть з плити і дайте настоятися протягом години. Процідіть, перелийте в пляшку і зберігайте не більше 14 днів в холодильнику.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом журавлинної сангрії з апельсином і ромом, а також писали, як зробити гранатову сангрію.