Найкращі рецепти: як приготувати рис з розмарином і часником

28 березня 2019, 08:46
Цю страву можна подавати як основну або гарнір

Гарнір з рису

Хочете урізноманітнити звичний рис і надати йому незвичайний смак? Ведучий програми "Ранок з Україною" Григорій Герман показав, як приготувати розсипчастий рис з часником, розмарином і цитрусовою цедрою. Таку страву можна подавати під час Великого посту, який 2019 року триватиме з 11 березня по 27 квітня.

Реклама

Рис з часноком і розмарином

Інгредієнти:

  • 300 г довгозернистого рису
  • 12 зубчиків часнику
  • 2 ст.л. меду
  • 4 ст.л. рослинної олії
  • Гілочка розмарину
  • Цедра лимону
  • Цедра апельсина
  • Сіль
  • Вода

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Для початку рис потрібно добре промити. Залити водою в пропорції 1:2 і поставити варитися.
  2. Приготувати соус. Додати в сотейник цілі зубчики часнику, потім всипати подрібнену цедру часнику. Розмарин розрізати навпіл і закинути цілу гілочку.
  3. Влити 4 ст.л. оливкової олії і приблизно 100 мл води. Готувати на невеликому вогні близько 20 хвилин.
  4. Зняти з вогню, прибрати розмарин і збити блендером.
  5. Наприкінці додати в соус мед і посолити.
  6. Красиво викласти рис на тарілку і полити приготованим соусом. Прикрасити часточками цитрусових, розмарином і помідорами чері.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" ділилися рецептом пісних оладок з цільнозернового борошна. Також ми розповідали, як приготувати веганський гарбузовий пиріг.