"Це рустикальний рецепт ризото, простіший і сільськіший, швидше каша в сучасному розумінні. Бульйону візьміть з надлишком, літра 1,5-2. Потрібна кількість сильно залежить і від рису, і від того, скільки вологи дасть гарбуз і як часто мішатимете (дуже часто – не треба!)", – радить Ніка Білоцерківська.
Ризото з гарбузом і креветками
Ингредієнти на 6-8 порцій:
- М'якоть гарбуза – 1 кг
- Курячий або овочевий бульйон
- Сирі креветки – 16 шт.
- Рис карнаролі – 2 чашки
- Рікотта – 100 г
- Стебла селери – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лук червоний – 0,5 головки
- Пармезан тертий – 50 г
- Часник – 1 зубчик
- Оливкова олія
- Морська сіль
- Мелений чорний перець
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 200 С. Гарбуз крупно нарізати з шкіркою. Викласти на застелене папером для випічки деко, поставити до духовки на 30 хвилин, до розм'якшення. Зрізати скоринку.
- Почистити креветки: важливо залишити перше "кільце" панцира біля голови, щоб при готуванні голова не відірвалася, і хвостики – для краси. Зробити надріз по спинці і вийняти кишку.
- На сковороді обсмажити на оливковій олії на сильному вогні нарізані цибулю, моркву, селеру і дольку часнику.
- Трохи згодом додати гарбуз, розім'яти за допомогою дерев'яної лопатки. Покрити гарячою водою або бульйоном і тушкувати ще хвилин 10. Злегка посолити.
- Всипати рис і довести до готовності аль денте, мішаючи час від часу і додаючи при необхідності воду або бульйон.
- За 5 хвилин до готовності покласти підготовлені креветки. Посолити і поперчити за смаком. Коли майже готове, вимкнути вогонь, вмішати кілька ложок рікоти. На тарілці посипати пармезаном.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ризото з морепродуктами і чорнилом каракатиці. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом ризото з лисичками від Тетяни Литвинової.
Дивіться відео, як приготувати іспанську паелью з креветками:
Читайте також: