Човники з кабачків з куркою, овочами і сметаною: рецепт приготування

10 серпня 2020, 11:29
Готовим фаршировані кабачки з курячою грудкою, тушкованими овочами і сметанною заливкою

Фаршировані кабачки

Човники з молодих кабачків з ніжною начинкою з курячого філе в сметані, вкриті рум'яною сирною скоринкою – це надзвичайно смачна і корисна страва, яку захочеться приготувати ще не один раз.

Човники з кабачків з куркою

Реклама

Фаршировані кабачки

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 68 ккал на 100 г

Складові:

  • 4 невеликих кабачка
  • 500 г курячого філе
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • 3 зубчики часнику
  • 1 великий помідор
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 200 мл сметани
  • Сіль, перець, паприка – за смаком
  • 100 г сиру (пармезан, гауда)
  • Кілька гілочок свіжої петрушки – для подачі

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Духовку розігріти до 200 °С.
  2. Куряче філе промити, обсушити і нарізати дрібними кубиками.
  3. Цибулю дрібно порубати, моркву – натерти, часник – розчавити в пасту, помідор нарізати дрібними кубиками.
  4. У сковороді розігріти оливкову олію. Спасерувати цибулю протягом 5 хвилин, потім додати моркву, часник і помідор. Тушкувати 3-5 хвилин.
  5. Додати курку і смажити ще протягом кількох хвилин, постійно помішуючи, щоб курка підрум'янилася
  6. Влити сметану і потримати на вогні ще 1-2 хвилини. Посолити і поперчити, додати паприку і перемішати.
  7. Кабачки розрізати навпіл, м'якоть вийняти ложкою. Всередину кожного човника покласти начинку, посипати натертим сиром і відправити в духовку на 30-40 хвилин.

Як подавати страву

Готові човники посипати рубаною петрушкою і негайно подавати.

Дивіться відео, як приготувати курячу печінку і сердечка на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичних курячих котлет з кабачками, а також писали, як зробити корисні кабачкові оладки в духовці.