Фаршировані кабачки
Човники з молодих кабачків з ніжною начинкою з курячого філе в сметані, вкриті рум'яною сирною скоринкою – це надзвичайно смачна і корисна страва, яку захочеться приготувати ще не один раз.
Човники з кабачків з куркою
Фаршировані кабачки
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 68 ккал на 100 г
Складові:
- 4 невеликих кабачка
- 500 г курячого філе
- 1 велика цибулина
- 1 велика морква
- 3 зубчики часнику
- 1 великий помідор
- 2 ст.л. оливкової олії
- 200 мл сметани
- Сіль, перець, паприка – за смаком
- 100 г сиру (пармезан, гауда)
- Кілька гілочок свіжої петрушки – для подачі
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Духовку розігріти до 200 °С.
- Куряче філе промити, обсушити і нарізати дрібними кубиками.
- Цибулю дрібно порубати, моркву – натерти, часник – розчавити в пасту, помідор нарізати дрібними кубиками.
- У сковороді розігріти оливкову олію. Спасерувати цибулю протягом 5 хвилин, потім додати моркву, часник і помідор. Тушкувати 3-5 хвилин.
- Додати курку і смажити ще протягом кількох хвилин, постійно помішуючи, щоб курка підрум'янилася
- Влити сметану і потримати на вогні ще 1-2 хвилини. Посолити і поперчити, додати паприку і перемішати.
- Кабачки розрізати навпіл, м'якоть вийняти ложкою. Всередину кожного човника покласти начинку, посипати натертим сиром і відправити в духовку на 30-40 хвилин.
Як подавати страву
Готові човники посипати рубаною петрушкою і негайно подавати.
Дивіться відео, як приготувати курячу печінку і сердечка на грилі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичних курячих котлет з кабачками, а також писали, як зробити корисні кабачкові оладки в духовці.