Лимонний курд – рецепт найвишуканішого доповнення до десертів

27 травня 2021, 15:57
Крім лимонів, потрібно трохи цукру, вершкового масла і яєць

Лимонний курд Фото: instagram.com/nats_kurmametova/

Як просочення для бісквіта або як начинка для профітролів, для прошарку чизкейків без випічки та в пирогах, та й просто намазувати на тости – лимонний курд, читаємо крем, універсальний у будь-яких десертах. Зробити його максимально просто, але деякі деталі все-таки треба врахувати. Рецепт лимонного курда й усі тонкощі приготування – нижче.

У календарі свят травня знайдете найкращі ідеї для вдалих подарунків.

Реклама

Начебто заварний крем, та не той

Хіба що за консистенцією лимонний курд дуже схожий на заварний крем. Але рецептура курда більше зосереджена на вміст соку і цедри лимона, ніж яєць і молока, як у заварному кремі. Вперше це диво приготували в Британії, на зламі 19-20 століть. Тоді його намазували на хліб і булочки.

Особливості приготування і зберігання лимонного курда

Реклама
  • Використовуйте іржостійкий посуд або скляний. Так у курда не з'явиться металевий присмак
  • Яйця для курда потрібно довести до кімнатної температури
  • Готуйте його на водяній бані. Дно посуду не має торкатися окропу. Інакше є ризик, що жовтки згорнуться, і ви не отримаєте потрібну консистенцію.
  • Для однорідності пропустіть його через сито
  • Зберігати курд можна до 10 днів у холодильнику і більше 3 місяців у морозилці

Що потрібно для лимонного курда

  • 1 склянка лимонного соку
  • 2 ч. л. тертої цедри лимона
  • 75 г цукру
  • 4 яєчних жовтки
  • 60 г вершкового масла

Як приготувати лимонний курд

  1. Змішати разом всі інгредієнти і поставити на водяну баню. Збивати вінчиком і тримати на бані, доки курд не стане однорідної консистенції. Зняти з вогню.
  2. Пропустити через сито і викласти в скляний контейнер.
  3. Остудити до кімнатної температури і відправити в холодильник.

За матеріалами: Мasterclass.com

Реклама

Тут зібрані 15 рецептів домашнього печива на будь-який смак.