Куряче фрікасе зі сметаною: рецепт дня

26 травня 2020, 14:39
Найпростіший рецепт курячого фрікасе

Фрікасе з курки

Фрікасе – це французьке рагу в білому соусі. Воно зазвичай готується з телятини, курятини або кролятини. Спочатку м'ясо обсмажують на сковороді, а потім доводять до повної готовності в густому соусі. Як гарнір до фрікасе часто подають відварений рис або картоплю.

Ми розповімо, як зробити просте фрікасе з курки зі сметаною і бульйоном. Приготувати таку страву зможе навіть початківець-кулінар.

Реклама

Куряче фрікасе зі сметаною

Фрікасе з курки

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 141 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг розрубаної на шматочки курки
  • 3 жовтки
  • 1 стакан бульйону
  • Борошно – для обсипання
  • Рослинна олія – для смаження
  • Сіль, перець, приправи – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Курку помити і обсушити.
  2. У борошно додати сіль, перець і приправи за смаком, все добре перемішати. Обваляти в суміші курячі частини.
  3. У глибоку сковорідку налити олію і обсмажити шматочки птиці на високому вогні до золотистої скоринки.
  4. Залити бульйоном, приправити за смаком і тушкувати під кришкою ще 20-25 хвилин.
  5. Жовтки трохи збовтати, додати до курки, накрити кришкою, дати їм прогрітися і зняти з вогню.

Корисна порада

До страви можна додати смажені печериці або зелений горошок.

Дивіться відео, як зробити курячі мафіни:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити соковиті курячі шашлички на сковороді. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом чахохбілі з курки.