Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами: рецепт дня

6 лютого 2020, 14:03
Готуємо курку на сковороді по-китайськи

Курка в кисло-солодкому соусі

Кисло-солодкий соус широко використовується в китайській кухні. Пропонуємо вам рецепт приготування курки з овочами в кисло-солодкому соусі . Кращий гарнір до такої страви – відварений рис.

Дивіться відео, як зробити коропа по-азійському:

Реклама

Читайте також:

Курка в кисло-солодкому соусі

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 250 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Філе курки – 600 г
  • Консервовані ананаси – 250 г
  • Імбир – 3 см
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Картопляний крохмаль – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Томатний соус – 1 ст. л. з гіркою
  • Насіння кунжуту – 1 ст. л.
  • Білий бальзамічний оцет – за смаком
  • Свіжозмелений чорний перець – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Сіль за смаком
  • М'ята – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Промити під проточною водою куряче філе і обсушити його паперовим рушником. Зняти плівки, видалити жир і нарізати невеликими кубиками. Обваляти їх в картопляному крохмалі.
  2. Розігріти сковороду з олією і на середньому вогні обсмажити курячі кубики з усіх боків до рум'янцю.
  3. Відкрити банку консервованих ананасів і злити сироп. Шматочки ананаса відправити в сковороду до курячим кубиках, туди ж додати томатний і соєвий соуси, добре перемішати.
  4. Спробувати на смак – якщо надто солодко, додати трохи білого бальзамічного оцту. Знову все ретельно перемішати і смажити ще 10 хвилин.
  5. Натерти на дрібній тертці імбир, дрібно нарізаємо перець чилі і видавити через прес часник. Додати в сковороду, посолити і смажити ще п'ять хвилин.
  6. Вимкнути плиту, блюдо в сковороді накрити кришкою і залишити на 10 хвилин настоятися.
  7. В окремому посуді відварити рис, викласти його на блюдо, зверху – кубики курячого філе в кисло-солодкому соусі з ананасами і посипати насінням кунжуту. Прикрасити листочками м'яти.

Корисна порада

Обваляти в паніровці шматочки курячого м'яса буде легше, якщо скласти їх в целофановий пакет, насипати туди крохмаль і добре струсити. У цьому випадку вони рівномірно обваляти в крохмалі, а надлишки залишаться на дні пакету.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати рибу в кисло-солодкому соусі з ананасами. "Сьогодні" також ділилися рецептом карі з куркою і картоплею .