Курка з грибним соусом і картопляним пюре: рецепт дня

30 квітня 2020, 15:21
Готуємо тушковану курку в вершковому соусі

Курка з грибами в вершках

Курка і гриби – поєднання, що давно стало класичним. Тушкована птиця з печерицями, вином і вершками – відмінний варіант для сімейного обіду або вечері. Блюдо подається до столу разом з картопляним пюре і зеленню.

Курка з грибним соусом і картопляним гарніром

Реклама

Курка з грибами в вершках

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 129 ккал на 100 г

Складові:

Для курки:

  • 1 тушка курки середнього розміру, порізана на 8 частин
  • 1 ч.л. борошна
  • 75 г вершкового масла
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 5 ст. ложок мадери
  • 500 мл курячого бульйону
  • 200 мл вершків
  • 4 гілочки чебрецю
  • 350 г печериць
  • 2 гілочки петрушки
  • Сіль і перець
  • Свіжа зелень – для подачі

Для гарніру:

Реклама
  • 1 кг картоплі
  • 150 г вершкового масла
  • 150 мл вершків

Читайте також:

Спосіб приготування :

  1. Приправте шматочки курки сіллю і перцем, обваляйте в борошні.
  2. Розтопіть дві третини вершкового масла на сковороді на середньому вогні. Додайте курку і обсмажте до рум'яної скоринки з кожного боку.
  3. Перекладіть м'ясо в невелику каструлю. Поставте на середній вогонь. Додайте порізаний часник і цибулю, вино, вершки і чебрець. Добре розмішайте і доведіть суміш до кипіння. Коли суміш закипить, тушкуйте на середньому вогні ще 12-15 хвилин.
  4. Додайте порізані гриби і продовжуйте тушкувати ще 12-15 хвилин, поки соус трохи не загусне.
  5. Приправте страву сіллю і перцем, тоді додайте решту масла і нарізану петрушку.
  6. Відваріть картоплю в підсоленій воді, додайте вершкове масло і вершки і розімніть в пюре.

Як подавати курку

Подавайте страву гарячою разом з картопляним пюре і нарізаною зеленню.

Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати найсмачніші млинці з куркою і грибами .