Фото: instagram.com/cafedefortin/
Час розширювати свій кавовий світогляд і пити напій так, як це роблять в інших країнах. Наприклад, у Мексиці є своя кава, що називається сafe de оlla. Приготувати її в українських реаліях нескладно, головне – знати пропорції та особливості процесу. І якщо у вас є бажання випити зранку не свій улюблений еспресо, а щось нове – пора ознайомитися з рецептом кави по-мексиканськи.
У календарі травневих свят можете ознайомитися з ідеями для подарунків рідним і близьким.
Особливості приготування і подачі кави по-мексиканськи
- Готується в глиняному горщику
- Кава дуже повільно томиться на вогні
- Використовується пілонсільо – мексиканський нерафінований коричневий цукор
- За смаком можна додати какао або шоколад
- Подається і п'ється з глиняного посуду
Що треба для кави по-мексиканськи
- Вода – 5 ск.
- Мелена кава – половина склянки
- Тростинний цукор – 90 г
- Паличка кориці – 1 шт.
- Гвоздика – за смаком
Як приготувати каву по-мексиканськи
- Змішати інгредієнти в глиняному посуді, нагрівати на повільному вогні 25 хвилин. Наприкінці додати паличку кориці і гвоздику.
- Прибрати з вогню до закипання.
- Подавати в глиняних чашках.
Тут дізнаєтеся, як приготувати смачну каву вдома.