Чізкейк зі свіжою полуницею. Фото: pixabay.com
Полуничний пиріг – ідеальний літній десерт. Сьогодні ми поділимося рецептом приголомшливого чізкейка без випічки з білим шоколадом і свіжою полуницею.
Полуничний чізкейк
Інгредієнти:
- 250 г цукрового печива
- 100 г вершкового масла
- 400 г маскарпоне
- 200 г вершкового сиру Філадельфія
- 250 г білого шоколаду
- 50 мл вершків 30%
- 400 г свіжої полуниці
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Подрібніть печиво в блендері. Якщо блендера немає, складіть печиво у пакет і роздавіть качалкою. Додайте вершкове масло і ретельно перемішайте до однорідної крихти.
- Дно рознімної форми для запікання викладіть пергаментом. Утрамбуйте масляну крихту, зробивши бортики. Приберіть форму до холодильника мінімум на 1 годину.
- На водяній бані розтопіть білий шоколад, додайте вершки і ретельно перемішайте. Частину полуниці залиште для прикраси торта, наріжте її шматочками або пластинками. Решту полуниці наріжте кубиками для крему.
- У глибокій мисці змішайте розтоплений шоколад, маскарпоне, вершковий сир. Збийте міксером.
- Додайте нарізану кубиками полуницю до крему і акуратно перемішайте. Викладіть крем поверх коржа в форму.
- Приберіть форму з тортом до холодильника на 1 годину. Потім дістаньте з холодильника, прикрасьте полуницею і поставте до холодильника на ніч.
- Перед подачею чізкейк можна посипати цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом простого чізкейка з сиру. Ми також писали, як приготувати веганський чізкейк від Джеймі Олівера. Крім цього, ми розповідали, як приготувати мандариновий чізкейк без випічки.
Дивіться відео, чи варто поспішати купувати ранню полуницю: