Класика французької кухні: клафуті з вишнею

27 червня 2020, 11:07
Влітку клафуті можна готувати зі свіжими ягодами, а взимку – з замороженими

Клафуті з вишнею

Повітряний клафуті з млинцевого тіста з кислуватими ягідками вишні – чудовий десерт родом з Франції. Класичним вважається варіант з додаванням свіжої вишні чи черешні з кісточками.

Основа клафуті – доволі рідке тісто з яєць, борошна, молока і цукру. Іноді в десерт кладуть вершкове масло, ваніль, корицю, фруктові лікери та ром.

Реклама

Клафуті з вишнею в духовці

Клафуті з вишнею

Час приготування:

Реклама
  • 1 година 30 хвилин

Калорійність:

  • 162 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г вишень
  • 250 мл молока
  • 10 г вершкового масла
  • 100 г борошна
  • 100 г цукру
  • 3 яйця
  • Насіння і половина стручка ванілі

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Вишні розморозити і злити зайвий сік.
  2. Нероз'ємну форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти ягоди в один шар, за бажанням присипати цукром (1-2 ст.л.).
  3. Молоко нагріти в сотейнику разом з насінням і половиною стручка ванілі. Остудити до кімнатної температури і процідити молоко через дрібне сито.
  4. У мисці збити яйця з цукром. Додати просіяне борошно і перемішати масу віночком, щоб не було грудок.
  5. Невеликими порціями влити молоко, перемішати. Тісто має бути однорідним і досить рідким. Вилити його на вишню.
  6. Відправити клафуті на 40 хвилин в розігріту до 200 °С духовку.

Як подавати клафуті

Готовий десерт перед подачею остудити у формі і посипати цукровою пудрою. Клафуті смачно їсти теплим разом з кулькою морозива.

Дивіться відео, як спекти смачний вишневий пиріг:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати клафуті з полуницею, а також ділилися рецептом клафуті з персиками.