Кебаб з баклажаном в духовці: рецепт приготування

25 серпня 2020, 10:24
Готуємо апетитну літню закуску з баклажанів і м'ясного фаршу

Баклажан-кебаб: рецепт з фото

Баклажан-кебаб – страва турецької кухні, яку роблять з рубленого м'яса на мангалі. Але рум'яний і соковитий кебаб з баклажанами можна без проблем приготувати в духовці.

Фарш підійде будь-який: з баранини, свинини або яловичини, а також змішаний. Для дієтичного варіанту страви можна використовувати курку або індичку.

Реклама

Баклажан-кебаб: рецепт приготування

Баклажан-кебаб: рецепт з фото

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 145 ккал на 100 г

Складові:

  • 650 г м'ясного фаршу
  • 2 довгастих баклажана
  • 0,5 шт. болгарського перцю
  • 0,5 шт. ріпчастої цибулі
  • 40 мл рослинної олії
  • 20 мл соєвого соусу
  • 1 ч. ложка сушеного часнику
  • 2-3 гілочки петрушки
  • Суміш мелених перців – за смаком
  • Сіль – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Баклажани помити, обсушити і нарізати кружальцями завтовшки близько 1,5 см.
  2. Скласти овочі в миску, додати олію з соєвим соусом і половиною гранульованого часнику. Перемішати і відставити убік.
  3. Цибулю, солодкий перець і зелень дрібно порубати ножем.
  4. Додати подрібнені інгредієнти в фарш, за смаком приправити сіллю і сумішшю перців, додати залишки часника і добре перемішати.
  5. Мокрими руками з отриманого фаршу сформувати невеликі кульки. За розміром вони повинні приблизно відповідати діаметру баклажанових кружечків.
  6. Взяти дерев'яні шпажки і нанизати по черзі баклажани і м'ясні кульки. Утворені шашлички помістити на деко, застелене папером для випічки, і запікати при 180 градусах близько 45-50 хвилин. М'ясо і баклажани повинні підрум'янитися.

Як подавати кебаб з баклажанами

Подавати страву гарячою разом зі свіжими овочами та зеленню.

Дивіться відео, як приготувати баклажан з салом на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом люля-кебаб з курки в духовці, а також писали, як приготувати сицилійську капонату від Джеймі Олівера.