Люля-кебаб – страва популярна і апетитна. Традиційно його готують з баранини або яловичини, але рецепт можна зробити більш дієтичним, якщо взяти м'ясо курки.
Ми розповімо, як зробити простий курячий люля-кебаб в духовці . Його смачно їсти разом із зеленню, лавашем, шматочками солоних огірків або маринованої цибулі.
Люля-кебаб в духовці


Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 215 ккал на 100 г
Складові:
- 800 г курячого м'яса
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. солі
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зіра – за смаком
- Насіння коріандру – за смаком
- Петрушка або кінза – кілька гілочок

Спосіб приготування:
- Зрізати з кісток куряче м'ясо разом зі шкурою і жиром.
- Цибулю і часник почистити і нарізати.
- Пропустити курку через м'ясорубку разом з цибулею і часником.
- Посолити і поперчити фарш, приправити товченою зірою і коріандром, додати дрібно нарізану зелень, ретельно перемішати. Кілька разів з силою вдарити фарш про обробну дошку.
- Розділити фарш на довгасті ковбаски і викласти їх на деко. Можна надіти фарш на дерев'яні шпажки.
- Готувати під максимально розігрітим грилем духовки близько 12-15 хвилин.
Як подавати люля-кебаб
Подавати страву відразу з соусом, лавашем і овочами.
Дивіться відео, як запекти курячі крильця на мангалі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити люля-кебаб з соусом цацики .