Смачний Святвечір: головні страви на Різдво

22 грудня 2020, 17:53
Що має бути обов'язковим на святковій вечері

Що готують на католицьке Різдво

Риба, гриби, капуста, бобові, мак, сухофрукти – це основні продукти, які мають бути на столі ввечері 25 грудня. Цього дня католики святкують Різдво. Далі – фантазія кожної господині в приготуванні з вищеназваних продуктів святкових страв.

Юшка з білими грибами

Реклама
Фото: Іnstagram.com/gm_1964

Інгредієнти

  • 1 шт. – цибуля ріпчаста
  • 6 шт. – картопля
  • 2 зуб. – часник
  • 150 м – гриби білі
  • лаврове листя за смаком
  • зелень за смаком
  • сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Нарізаємо картоплю і ставимо на вогонь.
  2. Поки картопля вариться, смажимо цибулю.
  3. Додаємо білі гриби туди, де смажиться цибуля.
  4. Як приготуються, відправляємо все в каструлю з картоплею.
  5. Часник, лавровий лист, чорний перець додаємо в суп і розмішуємо. Доводимо до кипіння.
  6. Додаємо зелень за смаком.

Тушкована капуста

Реклама
Фото: Іnstagram.com/1803viktoriia/

Інгредієнти

  • 0,5 кг – капуста
  • 1 шт. – цибуля
  • 1 шт. – морква
  • 2 ст. л. – томатний соус/паста
  • 3 ст. л. – рослинна олія
  • чорний перець, сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Морквину натерти на крупній тертці, цибулю нарізати півкільцями і ще раз навпіл. Нашаткувати капусту.
  2. Налити олію в глибоку сковороду.
  3. Коли олія прогріється, обсмажувати упродовж 10 хвилин, помішуючи.
  4. Додати моркву, цибулю і продовжувати обсмажування, помішуючи.
  5. Через 10 хвилин додати сіль, томат, перець, перемішати.
  6. Зменшити вогонь і накрити кришкою. Тушкувати до готовності.
  7. Прикрасити зеленню.

Читайте також:

Реклама

Вареники з картоплею та грибами

Фото: Іnstagram.com/razilya_fanilevna/

Інгредієнти

  • 2 шт. – яйця
  • 1 стакан води
  • 5 ст. л. – рослинної олії
  • борошно для вимішування

Для начинки

  • картопля (залежить від кількості порцій)
  • 200 г – гриби (залежить від кількості порцій)
  • 50 г – рослинна олія
  • по 1 шт. – цибуля, морква

Спосіб приготування

  1. Замішуємо тісто до еластичної консистенції.
  2. Обсмажуємо гриби з цибулею і морквою. Додаємо в пюре, перемішуємо. Начинка має бути охолодженою.
  3. Ліпимо вареники, варимо.
  4. Зверху прикрашаємо зеленню, смаженою цибулею з морквою.

Запечена риба з овочами

Фото: Іnstagram.com/dnevnik_pp.recepts/

Інгредієнти

  • стейки горбуші (залежить від кількості гостей)
  • 1 шт. – цибуля
  • 1 шт. – морква
  • 300 г – томатна паста
  • 3 зуб. – часник
  • 1 ч. л. – розмарин
  • сік лимона
  • 1 пачка – овочева суміш
  • зелень, сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Цибулю і моркву подрібнити, підсмажити на невеликій кількості олії.
  2. Додати томатну пасту, рубаний часник, розмарин і перець. Протушкувати 5-7 хвилин, додати посічену зелень і готувати ще пару хвилин.
  3. Рибу промити і обсушити. Посолити і поперчити з обох боків, скропити лимонним соком.
  4. Половину овочевої суміші викласти в форму, на неї покласти рибу і знову покрити овочами.
  5. Покрити фольгою і відправити випікати в розігріту до 180 градусів піч на 18-20 хвилин.

Салат із буряком і квасолею

Фото: Іnstagram.com/elenin_blog/

Інгредієнти

  • 1 шт. – буряк
  • 2 шт. – яблука кисло-солодкі
  • 1 банка – квасоля червона
  • 1 пучок – кінза
  • 3 ст. л. – олія
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування

  1. Запечений буряк натираємо на тертці для корейської моркви. Яблука теж натираємо на такій тертці.
  2. Консервовану квасолю промиваємо і додаємо до буряка і яблук.
  3. Додаємо нарізану кінзу, сіль, перець і олію

Читайте також:

Маковий рулет

Фото: Іnstagram.com/angelinakr/

Інгредієнти

  • 25 г цукру
  • 40 г олії
  • 160 г молока
  • 10 г свіжих дріжджів
  • 1 яйце
  • 300 г борошна

Для начинки

  • 250 г маку
  • 60 г цукрової пудри
  • 130 г окропу
  • 40 г вершкового масла

Додатково для змазування

  • 2 жовток і 4 ст. л молока

Спосіб приготування

  1. З'єднати тепле молоко, дріжджі і цукор. Опара має підійти упродовж 30 хвилин.
  2. До опари додати масло і яйце, сіль, всипати все борошно і замішати тісто.
  3. Тісто залишити підходити хвилин 40. Потім ще раз його обім'яти і дати підійти хвилин 40. Тим часом залити окропом мак, перемішати, дати охолонути.
  4. Подрібнити мак у блендері, вмішати цукрову пудру і масло.
  5. З тіста формуємо рулети.
  6. Залишити в теплі на 20 хвилин, потім змастити жовтком. Можна зробити розрізи ножем, щоб рулет не луснув при випіканні.
  7. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів печі до готовності. Скоринка має бути рум'яною.

Читайте також:

Узвар

Фото: Іnstagram.com/vasilisa_travnitsa/

Інгредієнти

  • 3 л – вода
  • по 200 г – сушені груші, яблука, чорнослив, вишні
  • цукор за смаком

Спосіб приготування

  1. Промити сухофрукти, залити холодною водою на 1-2 години.
  2. Поставити на вогонь каструлю з водою, всипати в неї фрукти. Спочатку яблука, груші. Потім інші. Цукор додати за смаком.
  3. Дати прокипіти упродовж 1-2 хвилин. Зняти з вогню, накрити щільною кришкою і рушником.
  4. Дати настоятися 2-3 години.

Тут зібрані рецепти страв, які готують на Різдво в США.