Картопляний салат з беконом Фото: taste.com.au
Незвичайне прочитання звичного рецепта. Приготовані на грилі картопля і карамелізований бекон надають салату незвичайний смак, переводячи нехитру страву на новий рівень.
Картопляний салат з беконом
Інгредієнти:
- Картопля дрібна – 1 кг
- Бекон – 7-8 шматочків
- Рослинна олія – 20 мл
- Часник – 3 зубчики
- Яблучний оцет – 5 мл
- Коричневий цукор – 1 ч.л.
- Зелена цибуля – 8-10 стебел
- Петрушка або кінза – 20 г
- Сіль, перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Картоплю кладемо в холодну воду і варимо до готовності (для маленьких картоплин – 10-15 хвилин).
- Часник подрібнюємо часничницею або теркою.
- Зелену цибулю і петрушку дрібно нарізаємо.
- Бекон обсмажуємо на грилі з двох сторін, переміщаємо в сковороду, додаємо рослинну олію, цукор і оцет, після чого смажимо на середньо-високому вогні, поки бекон не карамелізується (важливо стежити, щоб не підгорів). Це повинно зайняти кілька хвилин.
- Додаємо до бекону часник і злегка його обсмажуємо (близько хвилини).
- Готову картоплю злегка охолоджуємо в холодній воді, і ріжемо кожну картопельку навпіл або на 4 частини (залежно від розміру).
- Змішуємо картоплю, петрушку, цибулю і бекон. Солимо, перчимо до смаку. Подаємо салат теплим.
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати яєчний салат з редискою. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати весняний салат з яєць з анчоусами.
Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату: