Картопляний салат: рецепт з беконом, часником і зеленню

8 травня 2019, 08:30
Цей смачний і ситний салат можна взяти з собою на пікнік

Картопляний салат з беконом Фото: taste.com.au

Незвичайне прочитання звичного рецепта. Приготовані на грилі картопля і карамелізований бекон надають салату незвичайний смак, переводячи нехитру страву на новий рівень.

Картопляний салат з беконом

Реклама

Інгредієнти:

  • Картопля дрібна – 1 кг
  • Бекон – 7-8 шматочків
  • Рослинна олія – 20 мл
  • Часник – 3 зубчики
  • Яблучний оцет – 5 мл
  • Коричневий цукор – 1 ч.л.
  • Зелена цибуля – 8-10 стебел
  • Петрушка або кінза – 20 г
  • Сіль, перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Картоплю кладемо в холодну воду і варимо до готовності (для маленьких картоплин – 10-15 хвилин).
  2. Часник подрібнюємо часничницею або теркою.
  3. Зелену цибулю і петрушку дрібно нарізаємо.
  4. Бекон обсмажуємо на грилі з двох сторін, переміщаємо в сковороду, додаємо рослинну олію, цукор і оцет, після чого смажимо на середньо-високому вогні, поки бекон не карамелізується (важливо стежити, щоб не підгорів). Це повинно зайняти кілька хвилин.
  5. Додаємо до бекону часник і злегка його обсмажуємо (близько хвилини).
  6. Готову картоплю злегка охолоджуємо в холодній воді, і ріжемо кожну картопельку навпіл або на 4 частини (залежно від розміру).
  7. Змішуємо картоплю, петрушку, цибулю і бекон. Солимо, перчимо до смаку. Подаємо салат теплим.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати яєчний салат з редискою. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати весняний салат з яєць з анчоусами.

Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату: