Картопляні крокети з начинкою з курки: рецепт дня

5 грудня 2019, 16:50
Рецепт апетитної гарячої закуски

Крокети з куркою

Якщо після обіду у вас залишилося картопляне пюре, приготуйте з нього крокети. Це апетитна французька закуска, яка смажиться у фритюрі.

Дивіться відео, як приготувати сирні нагетси:

Реклама

У нашому рецепті крокети начиняються відвареною куркою, яйцями, родзинками і зеленню.

Читайте також:

Реклама

Картопляні крокети з куркою

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 251 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 1 ч. л. солі
  • 1 цибулина
  • 1 варене яйце
  • 400 г відвареного м'яса птиці без шкіри і кісток
  • 1 ч. л. родзинок
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ч. л. нарубаної зелені петрушки
  • 1/4 ч. л. сушеного чебрецю
  • 1 ст. л. м'ясного бульйону
  • 1 жовток
  • 2-3 ст. л. кукурудзяної муки
  • Олія – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Картоплю очистити, розрізати на четвертинки, варити 25-30 хвилин в підсоленій воді.
  2. Лук, яйце і м'ясо птиці дрібно порізати. Родзинки сполоснути під теплою водою, обсушити.
  3. На розігрітому вершковому маслі посмажити цибулю до прозорості, додати зелень петрушки, чебрець, родзинки і м'ясний бульйон, перемішати, додати рубані яйця і м'ясо птиці, зняти з вогню, дати охолонути.
  4. Картоплю розім'яти, попередньо зливши воду, додати жовток, перемішати і також дати охолонути. У сотейнику розігріти олію для смаження.
  5. Змоченими холодною водою руками зробити з м'ясного фаршу кульки розміром з невеликий волоський горіх і обліпити їх картопляним пюре.
  6. Картопляні крокети обваляти в кукурудзяній муці і з усіх боків підрум'янити їх в гарячій олії.

Як подавати картопляні крокети

Подавати картопляні крокети гарячими разом зі сметаною або вашим улюбленим соусом. Страву можна доповнити салатом зі свіжих овочів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати картопляний гратен з беконом . "Сьогодні" також писали, як зробити картопляні котлети з грибним соусом .