Головна Сьогодні

Картопляні котлети з соусом з білих грибів: покроковий рецепт

Ідея для вегетаріанської осінньої вечері

Картопля і гриби – поєднання, яке давно стало класикою. Котлети з картопляного пюре з ніжним грибним соусом – смачна осіння вечеря, яку можуть приготувати вегетаріанці.

Дивіться відео, як приготувати котлету по-київськи на мангалі:

Для соусу найкраще взяти білі гриби, але їх цілком можливо замінити печерицями.

Картопляні котлети з грибним соусом

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 139 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 5-6 середніх картоплин
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. цибулевого порошку
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • Сіль
  • Борошно для панірування

Для соусу:

  • 5-6 середніх білих грибів
  • 1 середня цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 2 гілочки чебрецю
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. борошна
  • 200 мл вершків жирністю 10%
  • Мелений чорний перець
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Картоплю запекти в шкірці до готовності, почистити, поки гаряча, розім'яти або пропустити через прес.
  2. Посолити, додати борошно, яйце, цибулевий порошок. Перемішати, відставити.
  3. Гриби помити, очистити і дрібно порубати цибулину і часник.
  4. У сковороді розігріти 1 ст. л. олії, підсмажити на ній цибулю.
  5. Гриби нарізати пластинами завтовшки 2 мм. У сковороду до цибулі додати 1 ст. л. вершкового масла, викласти гриби і збільшити вогонь. Посолити, додати чебрець. Готувати 5 хвилин на середньому вогні.
  6. В окремій сковороді підрум'янити муку. Додати її до грибів. Улити вершки, постійно помішуючи. Довести до кипіння, зменшити вогонь. Поперчити, посолити. Готувати 3 хвилини, зняти з вогню, закрити кришкою.
  7. Сформувати картопляні котлети. Обваляти в борошні. Розігріти в сковороді рослинне масло.
  8. Обсмажувати котлети по 3 хвилини з кожного боку. Подавати з грибним соусом.

Як вибрати картоплю

Щоб вибрати картоплю правильно, потрібно розуміти, що ви збираєтеся з неї готувати.

  • Найбільше крохмалю містять бульби білого кольору. Це сорти "Адретта" "Конкорд" і "Ківі". Крохмалю в них більше ніж 20%. З таких сортів виходить найсмачніше пюре.
  • Для смаження підходять рожеві бульби. Вони добре тримають форму і не розсипаються.
  • Якщо переймаєтеся фігурою, краще купуйте картоплю фіолетового відтінку. У ній крохмалю найменше – до 14%.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати фаршировану картоплю з беконом. "Сьогодні" також ділилися рецептом справжнього вівчарського пирога з картопляного пюре.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти