Картопляно-грибна запіканка з сиром в духовці: рецепт дня

27 березня 2020, 15:22
Готуємо смачну запіканку на вечерю

Запіканка з грибів та картоплі

Картопляна запіканка – ситна і смачна страва, яку можна приготувати на вечерю. Ми пропонуємо вегетаріанський варіант – з грибами, вершками, білим вином і сиром.

Читайте також:

Реклама

Щоб тонко нарізати картоплю для запіканки, використовуйте дуже гострий ніж або спеціальну овочерізку.

Картопляно-грибна запіканка з сиром

Запіканка з грибів та картоплі

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 180 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 500 г картоплі, тонко нарізаної
  • 150 г молока
  • 5 ст.л білого вина
  • Сіль, перець – за смаком
  • 2 ст.л вершкового масла
  • 2 зубчики часнику і 2 ст.л рослинної олії
  • 300 г печериць
  • 100 г тертого сиру

Спосіб приготування:

  1. Нагріти духовку 210 ° С, змастити маслом форму для запіканки.
  2. Змішати нарізану картоплю, молоко, вино, сіль і перець.
  3. Закип'ятити в каструлі і варити, помішуючи, поки готуються гриби.
  4. Нагріти масло і обсмажити часник, потім додати гриби і готувати приблизно три хвилини, помішуючи.
  5. Потім з'єднати гриби з картоплею і молоком і вилити все в форму. Запікати 35-45 хвилин. Через 15-20 хвилин від початку приготування посипати запіканку тертим сиром.

На замітку

Різне вино додасть і різний відтінок страві. ЇЇ можна урізноманітнити також пряними травами, наприклад, чебрецем.

Дивіться відео, як вибрати правильну картоплю:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити макаронну запіканку з фаршем . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати англійський картопляний пиріг з рибою .