Капоната – улюблене рагу сицилійців і смачне доповнення до вечері

2 червня 2021, 16:37
Вам потрібні сезонні цукіні, баклажани, помідори і ще – зовсім трохи спецій

Овочеве рагу капоната, instagram.com/tsevantanya/

У кожній країні і в кожному регіоні є страва, якою місцеві пишаються. Йтиметься про італійську капонату, яку дуже люблять їсти на Сицилії. Про цю страву знають не тільки на острові, а й в інших куточках країни. Капоната стала частиною національної кухні Італії. Дізнаємося трохи історії цього овочевого рагу і запишемо рецепт.

Спочатку була рибною, потім стала вегетаріанською

Реклама

Звісно, рибу можна подати до капонати. Це дозволяється. Є версія, що колись давно це рагу готували з рибою, назва якої – капоне. Так, власне, страва отримала назву. Згодом капоне зникла з улову рибалок, а їсти треба було, тому сицилійці стали готувати капонату вже без неї.

Як подавати капонату

І гарячою, і охолодженою у великій тарілці та обов'язково з грінками і оливковою олією. Бажано, щоб капоната була прикрашена кедровими горіхами.

Реклама

Для приготування капонати потрібно:

  • Баклажан, морква – по 2 шт. ⠀
  • Цукіні – 3 шт. ⠀
  • Перець, стебло селери, цибуля – по 1 шт. ⠀
  • Помідори – 5 шт.
  • Каперси, оливки, м'ята, базилік, орегано – за смаком ⠀
  • Сіль, перець – за смаком ⠀
  • Цукор – 1 ст. л. ⠀
  • Оливкова олія
  • Кедрові горіхи для прикраси

Спосіб приготування ⠀

  1. Овочі, крім помідорів і цибулі, нарізати кубиками. У каструлі розігріти оливкову олію, вона має повністю покривати овочі, і обсмажити по черзі баклажан, моркву, селеру, кабачки і наприкінці – перець.
  2. Викласти на паперові рушники, щоби прибрати зайву олію.
  3. Обсмажити нарізану цибулю і помідори. Додати каперси, всі смажені овочі, оливки, цукор. Посолити, поперчити. Тушкувати до готовності.
  4. Готову капонату приправити орегано, листям м'яти і базиліком. Подавати з грінками.

А грінки до капонати можна подати з тартаром з лосося і полуницею.

Реклама

Тут дізнаєтеся, як готують різото в Італії і його рецепт.