Капоната: як приготувати тушковані баклажани по-італійськи

9 липня 2019, 18:38
Це сицилійське овочеве рагу найчастіше подають холодним

Капоната з баклажанів по-сицилійськи

Капоната – одна з головних страв сицилійської кухні. Вона являє собою рагу з баклажанів, тушкованих разом з іншими сезонними овочами – цибулею, помідорами, селерою. До капонати обов'язково додають оливки і каперси.

Дивіться відео, як вибрати якісну оливкову олію:

Реклама

У гарячому вигляді капонату подають як гарнір до м'ясних і рибних страв, а в холодному – як легку закуску. До речі, холодна капоната схожа на ікру з баклажанів

Капоната з баклажанів з помідорами

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 баклажани
  • 2-3 великих помідори
  • 1 цибулина
  • Кілька стебел селери
  • Жменя маслин
  • Каперси – за бажанням
  • 1-2 ст.л. винного оцту
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець, цукор
  • Свіжий зелений базилік

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Баклажан нарізати кубиками. Покласти в миску, посолити і полити оливковою олією. Добре перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
  2. Обдати окропом помідори і зняти з них шкірку. М'якоть нарізати.
  3. Нарізати селеру і маслини (попередньо видаливши кісточки з останніх).
  4. У сковороді без масла обсмажити баклажани. Додати помідори, селеру, маслини і каперси.
  5. Поперчити, додати оцет, в разі потреби покласти трохи цукру.
  6. Готувати все разом, поки овочі не стануть м'якими. Перед подачею посипати капонату зеленим базиліком.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати баклажани в духовці з помідорами і сиром. "Сьогодні" також ділилися рецептом фаршированих кабачків в мультиварці.