Як запекти соковите м'ясо – зробіть це в рукаві

17 лютого 2021, 17:24
Рецепт запеченої свинини із сиром та спеціями

Фото: instagram.com/receptov.more/

Щоб приготувати, а саме, запекти м'ясо в духовці, не знадобляться величезні зусилля. Хіба що доведеться почекати годину, а то й більше, доки м'ясо приготується. Щоб ваша страва була смачною і соковитою, спочатку треба купити свіже хороше м'ясо. Це не складно, якщо знати правила його вибору. Тож скористайтеся рецептом запеченої свинини із сиром і спеціями в рукаві – і можливо, саме так ви готуватимете м'ясо завжди.

М'ясо в духовці із сиром

Реклама
Фото: instagram.com/grill_mangal_bbq/

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • М'якоть свинини – 1 кг
  • Сир твердий – 50 г
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Солодка мелена паприка – 1/2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Свинину промити і обсушити.
  2. Надрізати так, щоб шматок розвернувся в пласт.
  3. Посолити, поперчити і добре натерти паприкою. Додати кілька шматочків сиру. Згорнути рулетом і скріпити кулінарною ниткою.
  4. Вкласти м'ясо в рукав і скріпити кінці.
  5. Викласти м'ясо на деко і запікати в духовці 1 годину за температури 180°С.
  6. Готове м'ясо трохи остудити, зняти нитки і нарізати скибочками. Викласти на блюдо і прикрасити зеленню.

Як вибрати якісне м'ясо

  • Необхідно простежити, щоб на прилавку свинина лежала в холодильнику, адже м'ясо – швидко псується. Оптимальна температура зберігання – 0 ... +2°С. За підтримку температурного режиму несуть відповідальність продавці.
  • Якщо м'ясо пахне кров'ю – це швидше погано, ніж добре. Можливо, при забої не були дотримані санітарні норми, тому що вся кров з м'яса має витекти. Якщо пахне кров'ю, то кров потрапила у м'ясо, і воно буде швидше псуватися;
  • Експерти радять звертати увагу і на колір м'яса – у якісного продукту він рівномірний, від світло-рожевого до темного;
  • Білим або трохи жовтуватим має бути і жир на м'ясі. Якщо він потемнів, свинина вже не першої свіжості, а якщо рожевий – тварину неправильно забили.

А тут дізнаєтеся, як смачно та правильно посмажити м'ясо за порадами шеф-кухаря.