Як запекти курячі грудки з чорносливом і горіхами

24 січня 2020, 11:58
Готуємо кишеньки з курячого філе з начинкою

Куряча грудка з чорносливом і горіхами

Страви з грудки і чорносливу готуються швидко і просто, але таке смакове поєднання не залишить вас байдужими. Ми пропонуємо зробити кишеньки з курячого філе з чорносливом, горіхами і мандаринами в духовці. Вони чудово поєднуються з будь-якими гарнірами.

Дивіться відео, як приготувати курячі мафіни:

Реклама

Читайте також:

Куряче філе з чорносливом і горіхами

Реклама

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

  • 173 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Черствий хліб, порваний на шматочки – 2 товстих скибочки
  • Сік мандариновий – 80 мл
  • Терта цедра двох мандаринів
  • Подрібнена петрушка – 1 ст. л.
  • Горіхи волоські, нарізані – 45 г
  • Чорнослив, нарізаний – 45 г
  • М'яке вершкове масло – 20 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Філе курячих грудок – 4 шт.
  • Олія – 1 ст. л.
  • Бульйон курячий або овочевий – 250 мл
  • Чебрець – 4 гілочки

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігрійте до 180 ° С.
  2. Хліб замочіть в мандариновому соку, потім відіжміть зайву рідину.
  3. Змішайте хлібну масу з тертої цедрою двох мандаринів, крупно порубаними горіхами і чорносливом, дрібно нарізаною петрушкою і розм'якшеним вершковим маслом.
  4. На кожному курячому філе зробіть надріз гострим ножем, щоб вийшла кишенька. Натріть сіллю і перцем.
  5. Заповніть філе начинкою, краї скріпіть зубочистками.
  6. На сковороді розігрійте столову олії. Обсмажте грудки з двох сторін до рум'яної скоринки, приблизно по три хвилини з кожного боку.
  7. Перекладіть у форму для запікання. Залийте курячим або овочевим бульйоном. Додайте чебрець. Запікайте в розігрітій до 180 °С духовці 30 хвилин.

Як подавати курячі кишеньки

Запечену курку можна подати разом зі свіжими або запеченими овочами, рисом, кускус, булгуром або картопляним пюре.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом плову з куркою в мультиварці . "Сьогодні" також писали, як зробити триколірний террін з курячого філе .