Як запекти картоплю в духовці цілком: три прості рецепти

12 травня 2020, 16:57
Найкращі рецепти печеної картоплі в мундирі

Запечена картопля в фользі

Якщо ви шукаєте ідею ситної, смачної і недорогої вечері, запечена картопля – прекрасний варіант. Існує безліч різних способів її приготування. Для запікання найкраще підходить картопля з червонувато-коричневою шкіркою – в ній найменше крохмалю.

Запечену в духовці картоплю можна подавати з будь-якими топінгами на свій смак – сметаною, вершковим маслом і сиром або запеченими овочами і грецьким йогуртом.

Реклама

Запечена картопля в духовці цілком

Печена картопля ціла

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • Картопля середнього розміру
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець
  • Часникова приправа

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Для початку розігріти духовку до 210 °С.
  2. Вимити картоплю в теплій воді, щоб очистити поверхню від бруду. Протерти кухонним рушником.
  3. Проткнути картоплю виделкою кілька разів. Це дозволить картоплі приготуватися рівномірніше за рахунок правильної циркуляції пару.
  4. Добре натерти картоплю оливковою олією, потім щедро приправити сіллю і перцем. Можна додати трохи часникової приправи.
  5. Покласти шматок фольги на деко, а потім рівномірно розподілити картоплю на листі.
  6. Помістити в духовку приблизно на 45 хвилин або на годину. Готовність перевірте ножем – він повинен легко протикати бульби.

Дивіться відео, як запекти картоплю на мангалі:

Реклама

Запечена картопля в фользі

Запечена картопля в фользі

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Рослинна олія рафінована – 2 ст.л.
  • Оливкова олія нерафінована – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю помити і обсушити.
  2. Покласти картоплю в миску, змастити її олією і посипати сіллю.
  3. Кожну бульбу картоплі покласти на лист фольги. Якщо ви плануєте додати начинку в готову картоплю, то для зручності зробіть невеликий розріз ножем хрест-навхрест.
  4. Щільно обернути картоплини фольгою і покласти в форму для запікання. Готувати картоплю цілком у фользі в духовці при 180 °С близько 40 хвилин.

Запечена картопля в мундирі

Печена картопля в шкірці

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • Картопля – 600 г
  • Оливкова олія – 3-4 ст.л.
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль морська – за смаком
  • Мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю треба добре помити під проточною водою. Викласти бульби в зручну форму.
  2. Щедро полити картоплю оливковою олією, перемішати.
  3. Розігріти духовку до 180 °С, запікати картоплю в режимі конвекції 15-20 хвилин.
  4. Через 20 хвилин дістати деко з картоплею, перевернути її на іншу сторону, відправити назад в духовку ще на 20 хвилин. При необхідності повторити цю процедуру ще раз. Так хрустка скоринка буде рівномірною з усіх боків.
  5. За 10 хвилин до готовності посипати картоплю великою морською сіллю, посіченим часником і розмарином, щоб вони віддали картоплі свій смак і аромат.
  6. Перед подачею запечену в духовці картоплю в мундирі полити олією з морською сіллю, розмарином і часником з дека.

Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти картоплю шматочками в духовці у фользі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати картопляні крокети з сиром і грибами.