Як запекти цвітну капусту в духовці з часником і лимоном

16 березня 2020, 12:24
Рецепт апетитної пісної закуски

Запечена цвітна капуста буде смачніше з базиліком

Готувати цвітну капусту легко . Вам потрібно лише видалити грубі листя, обрізати низ качана і розділити його на суцвіття. Зазвичай цвітну капусту готують на пару або відварюють у підсоленій воді, але кращий варіант – запекти її в духовці.

Читайте також:

Реклама

Хрустка, рум'яна цвітна капуста з ароматом лимона і часнику змусить вас по-новому поглянути на цей овоч! Самостійне і повноцінне блюдо можна подавати на вечерю як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Запечена цвітна капуста

Запечена цвітна капуста буде смачніше з базиліком

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 94 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 качан цвітної капусти середніх розмірів (можна використовувати заморожену)
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 1 лимон (знадобиться цедра і сік)
  • 1 ч.л. сушеного орегано
  • 2-3 зубчики часнику
  • Сіль за смаком
  • Пучок свіжої зелені (петрушка, м'ята) – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 190 ° С.
  2. Капусту розібрати на суцвіття і покласти у велику миску. Додати 2 ст.л. оливкового масла, цедру лимона, орегано і сіль, перемішати.
  3. Форму для запікання змастити оливковою олією.
  4. Викласти капусту і поставити в духовку на 45 хвилин, періодично помішуючи, щоб вона не підгоріла.
  5. Додати роздавлений в пасту часник, перемішати і поставити в духовку ще на п'ять хвилин.
  6. Перед подачею полити лимонним соком і посипати свіжою зеленню.

Корисна порада

Перед запіканням кольорову капусту можна відварити протягом п'яти хвилин в киплячій підсоленій воді. Так вона швидше приготується в духовці і буде ніжніше.

Дивіться відео, як приготувати овочі на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичної запіканки з цвітною капустою від Аніти Луценко. "Сьогодні" також писали, як зробити вегетаріанські котлети з цвітної капусти .