Баклажани в гострому соусі
Баклажани в гострому соусі – дуже смачна заготівля на зиму. Ароматний соус з перцю і часнику робить цю страву яскравою і насиченою. А завдяки тому, що баклажани не смажаться, а запікаються в духовці, закуска виходить ще й корисною.
Готується така заготовка з баклажанів дуже швидко і просто. Її можна закрити капроновими кришками і зберігати в холодильнику.
Баклажани в гострому соусі на зиму
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 89 ккал на 100 г
Складові:
- 5 кг баклажанів
- 1 кг 100 г червоного болгарського перцю
- 200 г часнику
- 1 стручок гострого перцю
- 250 мл 9% оцту
- 100 г (4 столові ложки з гіркою) цукру
- 80 г – (4 столові ложки без гірки) солі
- 300 мл рослинної олії.
Спосіб приготування:
- У баклажанів відріжте плодоніжки і наріжте їх товстими кільцями товщиною не менше 1 см.
- Перекладіть баклажани в глибокий посуд і полийте олією. Відразу ж перемішайте, щоб всі кружечки були змащені.
- Застеліть деко пекарським папером і щільно викладіть на нього кружечки овочів. Поставте в розігріту духовку і запікайте при 200 °С 25 хвилин.
- Поки баклажани запікаються, приготуйте гострий соус. Очистіть зубчики часнику. Болгарський перець очистіть від насіння.
- Перекрутіть часник, гострий і солодкий перець через м'ясорубку.
- Додайте в соус цукор, сіль і оцет. Добре перемішайте, щоб кристали солі і цукру розчинилися.
- Додайте соус до баклажанів і перемішайте шляхом струшування. Не перемішуйте ложкою! Інакше баклажани перетворяться на кашу.
- Так як норма баклажанів велика, то краще її розділити на дві частини і перекласти в дві ємності. Так їх легше буде перетрушувати з соусом.
- Розкладіть баклажани по стерилізованих банках. Не трамбуйте їх, а лише злегка струшуйте банку для кращого розподілу. На дні ємності з баклажанами буде сік. Розливайте його по банкам в кінці, щоб в кожній банці була однакова кількість соусу.
- Настав час для стерилізації закуски з баклажанів. Спочатку простерилізуйте кришки. Для цього залийте їх окропом і залиште на 20 хвилин. Потім злийте воду і накрийте банки кришками. Поставте салат стерилізуватися в киплячу воду. Для цього покладіть на дно каструлі тканину або рушник. Налийте трохи води і доведіть до кипіння.
- Поставте в каструлю банки із заготівлею, щоб вода доходила їм по плечики. Кришки повинні бути на банках. Доведіть до кипіння і з цього моменту стерилізуйте закуску 20 хвилин. Потім дістаньте банки і закупорьте кришки. Переверніть заготовку догори дном і укутайте в ковдру на 12 годин. Після охолодження поставте банки в льох або комору на зберігання.
Скільки стерилізувати банки
Банки об'ємом 0,5 л стерилізувати 15 хвилин, 0,7 л – 20 хвилин, 1 л – 30 хвилин.
Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани вдома:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити баклажани на зиму. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами заготовок з кабачків.