Як смачно запекти телячі реберця у фруктово-медовому соусі

11 вересня 2020, 19:20
Оригінальний рецепт м'ясної страви від Даші Малахової

Запечені реберця в духовці

Запечені реберця в духовці – це завжди просто, ситно і смачно. А якщо додати в маринад для ребер мед, він надасть їм золотисту хрустку скоринку. Фрукти вибирайте по сезону: Даша Малахова пропонує використовувати яблука і апельсини.

Телячі ребра з фруктами і медом

Реклама

Запечені реберця в духовці

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 233 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг телячих ребер
  • 1 корінь пастернаку, крупно нарізаний
  • 1 корінь селери, крупно нарізаний
  • 1/2 яблука
  • 1/2 цибулини
  • 1 апельсин
  • Мед
  • Томатний сік
  • Соус табаско
  • Вустерський соус
  • Сіль, перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Реберця посолити, поперчити і змастити медом.
  2. Для соусу в блендері подрібнити цибулю з яблуком.
  3. Додати сік апельсина, томатний сік, табаско, вустерський соус, сіль, перець, трохи меду і ще раз збити.
  4. Ребра викласти на деко і залити соусом. Зверху викласти шматочки селери і пастернаку.
  5. Запікати в духовці при 180 градусах 7 хвилин, потім зменшити температуру до 160 градусів і запікати ще хвилин 20 до готовності.

Як подавати ребра

Подавайте реберця гарячими, за бажанням доповнивши їх картопляним пюре, овочевим салатом і кукурудзою гриль.

Дивіться відео, як запекти реберця в соусі барбекю:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячих реберець на мангалі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як запекти яловичі реберця під журавлинним соусом.