Як смачно запекти брокколі в духовці: корисні поради та рецепт

24 жовтня 2018, 14:05
Готуємо брокколі з прянощами і сиром

Броколі - відмінний гарнір до курки Фото: freepik.com

Колись капуста броколі була диким середземноморським овочем. Протягом століть в різних країнах з неї вивели кілька різних видів. Броколі містить багато вітаміну С, корисного для нашої шкіри, ясен та імунної системи. Аскорбінова кислота також захищає від застуди та грипу, а дехто каже, що і від раку. Крім цього, броколі містить багато харчових волокон і вітамін К, корисний для здоров'я крові і кісток.

Для приготування багатьох страв підходить заморожена броколі, але для запікання в духовці ми рекомендуємо взяти свіжу, з пружними стеблами і суцвіттями. Пожовклі ділянки і мляві листочки – вірна ознака того, що броколі починає псуватися.

Реклама

Ми також радимо тримати запечену броколі в холодильнику не більше одного або двох днів. Незважаючи на те, що капуста не зіпсується, її смак при більш тривалому зберіганні значно погіршиться.

Броколі в духовці за 15 хвилин

Складові:

Реклама
  • 1 качан броколі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. пластівців червоного перцю
  • 1/4 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1 шматок сиру пармезану

Рецепт приготування:

  1. Помийте броколі і розділіть її на суцвіття за допомогою гострого ножа.
  2. Перемішайте броколі з оливковою олією, пластівцями червоного перцю, сіллю і чорним меленим перцем на деку.
  3. Поставте в духовку і запікайте 15 хвилин при температурі 220 С. Цей метод найкраще працює зі свіжими овочами – заморожену броколі бажано готувати на пару.
  4. Коли броколі запечеться, посипте суцвіття жменькою тертого пармезану. Якщо ви не є шанувальником цього сиру, броколі можна заправити лимонним соком, соєвим соусом або хумусом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати рулетики з курки з броколі. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом крем-супу з броколі.