Як смачно приготувати рибу: рецепт хека з незвичайним томатним гарніром

7 жовтня 2020, 13:02
Ароматний гарнір з помідорів чері чудово відтіняє смак морської риби

Проста риба, але смачна, як і особистість Водоліїв

Смажена риба з помідорами, часником, спеціями і зеленню – ідеальна вечеря для буднього дня. Ця страва готується в одному посуді, вимагає мінімум зусиль і виходить дуже смачною.

Хек з гарніром з помідорів

Реклама

Проста риба, але смачна, як і особистість Водоліїв

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 73 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 4 філе хека
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 200 г помідорів чері
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст.л. оцту
  • 1 ст.л. цукру
  • 50 г вершкового масла
  • Зелена цибуля та інша зелень на ваш вибір
  • Кориця

Спосіб приготування:

  1. Налийте в сковороду оливкову олію.
  2. Філе хека натріть сіллю і перцем, викладіть в холодну сковороду.
  3. Розламайте паличку кориці на чотири частини, додайте в сковороду. Увімкніть плиту. Спочатку на мінімальний вогонь, потім поступово збільшіть нагрів.
  4. Розріжте очищені зубчики часнику навпіл, додайте в сковороду.
  5. Зелень дрібно порубайте.
  6. Переверніть рибу і обсмажте з іншого боку. Перекладіть її на тарілку.
  7. Приберіть з сковорідки все, крім часнику. Додайте цілі помідори чері, оцет і цукор. Швидко обсмажте.
  8. Додайте зелень і вершкове масло.

Як подавати страву

Реклама

Подавайте рибу разом з гарніром з помідорів.

Більш детально – дивіться в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом риби у вершково-гірчичному соусі, а також писали, як приготувати грецький рибний суп.