Приготування риби за нашим рецептом займе всього лише півгодини, але в підсумку у вас вийде страва, яку можна сміливо подати навіть на святковий стіл.
Ніжне рибне філе прекрасно поєднується з вершковим соусом і ледь відчутною пікантністю гірчиці. А чебрець, часник і лимонна цедра дарують страві приголомшливий аромат.
Риба в вершково-гірчичному соусі
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 129 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг замороженої риби (хека, тріски)
- 200 г жирних вершків
- 70 г вершкового сиру
- 2 зубчики часнику
- Цедра лимону
- Кілька гілочок чебрецю
- 1 ст.л. гірчиці
- Маленький шматочок вершкового масла
- Сіль
Спосіб приготування:
- Промийте заморожену рибу і розріжте її на порційні шматки.
- Розігрійте сковороду з рослинною олією і вершковим маслом, додайте промиті гілочки чебрецю.
- Влийте жирні вершки і вершковий сир. Перемішайте вінчиком, додайте рибу.
- Трохи посоліть, накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні приблизно 10 хвилин, потім переверніть.
- Додайте подрібнений часник. Тушкуйте до готовності.
- Наприкінці додайте гірчицю і терту лимонну цедру.
- Подавайте разом з відвареним рисом і/або спаржею.
Корисна порада
Не перевертайте рибу занадто часто, інакше шматки втратять форму.
Дивіться відео, як приготувати рибну запіканку:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тріски на овочевій подушці, а також розповідали, як смачно приготувати тилапію.