Як зварити варення з груш на зиму

26 серпня 2019, 11:45
Найкращі рецепти грушевого варення

Грушеве варення на зиму

Варення з груш – це ідеальне доповнення до млинців і оладок. А ще з ним можна приготувати смачний пиріг або тости.

Дивіться відео, як приготувати домашнє грушеве вино:

Реклама

Для додаткового аромату в грушеве варення варто додати спеції: ваніль, корицю, мелений імбир або мускатний горіх.

Варення з груш на зиму: простий рецепт

Реклама

Грушеве варення просте

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

Реклама
  • 4 кг очищених і дрібно нарізаних груш
  • 2 кг цукру
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • 1 ч. л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Очищені і нарізані груші засипати цукром. Пропустити через м'ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.
  2. Простерилізувати банки і кришки.
  3. Перелити грушеве пюре в ємність для варіння. Додати ванілін, корицю і лимонну кислоту.
  4. Добре перемішати і довести до кипіння, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Коли суміш закипить, варити протягом 40 хвилин на повільному вогні, не припиняючи помішувати.
  5. Гаряче варення перелити в стерилізовані банки і закатати.

Читайте також:

Груші в сиропі на зиму

Груші в сиропі на зиму: рецепт

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 1 кг груш
  • 2 лимони
  • Мигдаль, цедра лимона, гвоздика – за смаком
  • Вода

Для сиропу:

  • 2 склянки води з-під вареної груші
  • 1 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Розрізати груші навпіл, видалити середину, шкурку залишити.
  2. Покласти в воду (вона повинна покрити фрукти), додати видавлений з лимонів сік. Проварити деякий час, щоб груші стали трохи м'якше, але не розвалювалися, викласти на сито і дати обсохнути.
  3. З води з-під вареної груші і цукру варимо сироп, збираючи пінку.
  4. Покласти груші в каструлю, залити гарячим сиропом і проварити, не доводячи до кипіння (інакше фрукти розваляться). Залишити їх до наступного дня, злити сироп, довести його до кипіння, знову залити груші і проварити.
  5. Процедуру повторити на 3-й день, додавши цедру лимона, мигдаль і гвоздику, закрити варення в банках.

Повидло з груш на зиму

Грушеве повидло

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1 кг груш
  • 600 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Груші помити, розрізати на четвертинки і видалити серцевини.
  2. Поставити на середній вогонь, помішуючи уварювати до м'якості, 15-20 хвилин.
  3. Остудити і перетерти через сито.
  4. Додати цукор і перемішати.
  5. Варити на повільному вогні 20-25 хвилин, помішуючи.
  6. Розкласти по банках і закупорити.
  7. Накрити пледом і дати охолонути.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати з груш. "Сьогодні" також ділилися рецептом заливного пирога з грушами.