Варення з груші і гарбуза виходить дуже смачним і ароматним. Частину груш можна замінити яблуками, а також додати трохи спецій – імбиру, кориці або ванілі.
Дивіться відео, як законсервувати інжир і диню на зиму:
Гарбузове варення смачно їсти просто так або разом з хлібом, млинцями або оладками; використовувати для приготування осінніх десертів.
Грушево-гарбузове варення на зиму
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 600 г стиглих груш
- 300 г гарбузової м'якоті
- 300 мл води
- 300 г цукру або за смаком
Спосіб приготування:
- Груші помити, очистити від серцевини і насіння. Нарізати разом з гарбузом невеликими шматочками.
- Для сиропу змішати цукор і воду. Довести до кипіння, щоб цукор розчинився.
- У гарячий сироп викласти шматочки груші і гарбуза, добре перемішати. Довести до кипіння і варити на середньому вогні 20 хвилин, час від часу помішуючи.
- Розлити варення по стерилізованих банках і закрити кришками. Перевернути догори дном, накрити рушником і дати охолонути.
- Зберігати варення в сухому прохолодному місці.
Користь і кулінарне застосування груш
В магазинах груші можна купити в будь-який час, але саме в сезон з'являються ті самі солодкі і соковиті плоди, яких ми чекали цілий рік. Вони дуже корисні для організму: груші містять велику кількість калію, фолієвої кислоти і антиоксидантів.
З груш виходять відмінні салати, закуски, пироги, варення і десерти. Важливо лише вибирати дуже соковиті, але при цьому щільні груші – так вони краще збережуть свою форму.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати корисне варення з шипшини і калини. Ми також розповідали, як запекти гарбуз з медом і горіхами.
Читайте також: