Як зварити суп-пюре з цвітної капусти з креветками

5 серпня 2020, 10:23
Рецепт легкого супу-пюре з овочів з креветками для літнього обіду

Суп-пюре з цвітної капусти з креветками

Суп-пюре з цвітної капусти можна урізноманітнити, якщо додати до нього варені креветки. Ця страва не відніме багато часу і сил.

Щоб суп вийшов смачним, потрібно правильно вибрати цвітну капусту. Головка капусти повинна бути щільною, білого або світло-кремового кольору, без плям і включень.

Реклама

Суп-пюре з цвітної капусти з креветками

Суп-пюре з цвітної капусти з креветками

Час приготування:

Реклама
  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 101 ккал на 100 г

Складові:

  • Вода – 1,5 л
  • Цвітна капуста – 0,5 кг
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Рослинна олія – 3 ст.л
  • Креветки – 300 г

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. На дно каструлі налийте невелику кількість рослинної олії і підсмажте на ній дрібно порізані цибулю і моркву.
  2. Додайте нарізаний кружальцями корінь петрушки. Залийте овочі водою і варіть 15 хвилин.
  3. Покладіть в овочевий бульйон розділену на суцвіття капусту.
  4. Відварені овочі подрібніть в блендері.
  5. Отриману масу розведіть бульйоном до консистенції пюре.

Як подавати суп

Відварені і очищені креветки покладіть в тарілку з супом разом з подрібненою зеленню. Можна додати часникові грінки.

Дивіться відео, як приготувати грибний суп-пюре:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом супу-пюре з цвітної капусти з шафраном.