Як зварити найсмачніший пісний борщ

16 березня 2020, 09:00
Рецепт вегетаріанського борщу з печеним буряком

Пісний борщ з печеним буряком

Великий піст в 2020 році розпочався 2 березня і закінчиться 18 квітня, перед Великоднем. Протягом цього періоду православним християнам заборонено вживати в їжу м'ясо, птицю, яйця і молочні продукти. При цьому можна їсти крупи, фрукти, овочі, гриби, бобові.

Читайте також:

Реклама

Якщо ви хочете урізноманітнити своє пісне меню, зваріть смачний борщ з квасолею та грибами. Він виходить дуже ароматним і насиченим. Тільки обов'язково дайте йому настоятися перед подачею.

Смачний пісний борщ

Пісний борщ з печеним буряком

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 82 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 3 л води
  • 250 г вареної квасолі
  • 300 г капусти
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 6-8 печериць
  • 1 печений буряк
  • 250 мл томатного соку
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 2 ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 зубчик часнику
  • 2 лаврові листки
  • 6 шт. перцю горошком

Дивіться відео, як зробити сучасним український борщ:

Спосіб приготування:

  1. Підготувати овочі. Капусту нашаткувати, буряк нарізати соломкою, цибулю подрібнити. Моркву натерти на крупній тертці, невеликі гриби розрізати на четвертинки.
  2. Довести до кипіння воду в каструлі.
  3. Лук обсмажити в олії до м'якості, потім додати моркву і готувати 10 хвилин. Потім додати печений буряк і тушкувати ще п'ять хвилин.
  4. Змішати томатний сік і пасту, вилити до овочів і готувати п'ять хвилин. Додати чайну ложку солі і цукор, перемішати і відставити убік.
  5. В окремій сковороді злегка обсмажити гриби в олії.
  6. У киплячу воду додати сіль, що залишилася, лавровий лист, перець горошком, капусту, квасолю і гриби. Довести до кипіння і варити 10-20 хвилин або до готовності капусти.
  7. Додати овочеву заготовку і довести до кипіння. Видавити зубчик часнику і варити ще п'ять хвилин. Дати борщу настоятися перед подачею.
  8. Подавати разом з хлібом, за бажанням посипавши подрібненою зеленню.

Як запекти буряк для борщу

Помийте буряк і загорніть його у фольгу. Поставте в духовку і запікайте при 180-200 ° С, поки він не почне легко протикатися виделкою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити пісний борщ з грибами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісного борщу в мультиварці .