Великий піст – це чудовий час для кулінарних експериментів. Приготувати пісний борщ в мультиварці буде просто навіть для початківців господарок , при цьому овочі збережуть максимум корисних властивостей .
Пісний борщ в мультиварці
Інгредієнти:
- квасоля біла або червона – 300 г
- картопля свіжа – 200 г
- морква свіжа – 200 г
- буряк свіжий – 300 г
- томатна паста 2 столові ложки або помідори – 180-200 г
- капуста свіжа – 200 г
- цибуля ріпчаста – 100-120 г
- зелень за смаком
- часник 2 зубчики
- соняшникова олія – 50 мл
Рецепт приготування:
1. Квасоля залийте попередньо водою в співвідношенні 1/3 і залиште на 8-10 годин . Злийте воду , ще раз промийте квасолю , залийте новою питною водою , покладіть сюди ж цілу очищену цибулину і варіть 3 години після закипання на тихому вогні . Через 1,5 м'яку цибулину з відвару потрібно видалити . Основа для пісного борщу готова .
3. У чашу мальтіваркі покладіть всі підготовлені овочі , додайте квасолевий бульйон разом з квасолею , соняшникова олія , томатну пасту або пюре з помідорів , посоліть , покладіть зелень . Поставте режим варіння овочів або супу на 30-40 хвилин . Пісний борщ в мультиварці готовий . Смачного!
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, кому не можна обмежувати себе в їжі під час посту. Ми також ділились рецептами смачних пісних супів.