Як зварити літній компот із замороженої полуниці

16 червня 2020, 11:50
Незвичайний рецепт полуничного компоту з м'ятою і ваніллю

Полуничний компот

Смачний компот виходить навіть із замороженої полуниці. Такий напій буде особливо актуальним, якщо у вас залишилися минулорічні запаси ягід.

Щоб полуничний компот вийшов по-справжньому смачним і ароматним, ми радимо додати до нього лимон, свіжу м'яту і ваніль.

Реклама

Компот із замороженої полуниці

Полуничний компот

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 166 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г полуниці
  • 2,5 л води
  • 1 кружечок лимона
  • Кілька гілочок м'яти
  • 350 г цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Полуницю скласти в каструлю, додати кілька гілочок м'яти.
  2. Налити воду, додати шматочок лимона, поставити на вогонь.
  3. Довести до кипіння. Всипати цукор і ванільний цукор.
  4. Варити на середньому вогні 20-25 хвилин.
  5. Зняти з вогню, остудити під кришкою.

Як подавати компот

Перелити полуничний компот в стакани, за бажанням додати кубики льоду, листочки м'яти і свіжі ягоди.

Дивіться відео, як зварити мандариновий компот:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити компот з абрикосів. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами компотів і варення з вишні.