Як зварити полуничний соус до морозива

17 червня 2020, 19:25
Готуємо солодкий ягідний соус в домашніх умовах

Десертний полуничний соус

Домашнє ванільне морозиво буде ще смачніше, якщо приготувати до нього ароматний полуничний соус. У складі такого топінга всього три інгредієнти – ягоди, цукор і лимонний сік, але буде доречно додати трохи ванілі, кориці або дрібно натертої лимонної цедри.

Ви можете приготувати цієї полуничний соус за 1-3 дні до подачі, накрити кришкою і поставити в холодильник.

Реклама

Полуничний соус до морозива

Десертний полуничний соус

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 121 ккал на 100 г

Складові:

  • 450 г полуниці
  • 1/3 склянки цукрового піску
  • 1 столова ложка лимонного соку з 1/2 лимона

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Полуницю помийте, видаліть чашолистки і наріжте пластинками.
  2. У середній каструлі змішайте нарізану полуницю, 1/3 склянки цукру і 1 столову ложку лимонного соку.
  3. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи.
  4. Зменшіть вогонь і варіть 20-25 хвилин або поки соус не загусне, періодично помішуючи.
  5. Зніміть з вогню і охолодіть до кімнатної температури.

На замітку

Майте на увазі, що полуничний соус досить сильно загусне, коли охолоне.

Дивіться відео, як вибрати смачне і безпечне морозиво:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами десертних соусів до пирогів і штруделів . Сьогодні.Lifestyle також писали, як використовувати лимонну цедру в кулінарії .