Як зварити класичну шурпу з баранини

22 січня 2020, 19:27
Рецепт зігріваючого м'ясного супу

Шурпа з бараниною

Шурпа – це густий м'ясний суп, популярний на Сході. Він дуже ситний і зігріваючий, тому ідеально підходить для зимового меню.

Дивіться відео, як вибрати ідеальну баранину:

Реклама

Традиційний головний компонент шурпи – баранина. Кращі частини м'яса для шурпи – це корейка (спинна частина) і грудинка. Реберця теж підійдуть, хоча на них не так багато м'яса.

Читайте також:

Реклама

Класична шурпа з бараниною

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 118 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 500 г баранини
  • 100 г курдючного сала
  • 500 г картоплі
  • 4 цибулини
  • 3 ст.л. томатної пасти
  • 1 гострий перчик
  • 2.5 води
  • 1 лавровий лист
  • Сіль, перець – за смаком
  • Свіжа зелень (кінза, кріп) – на смак

Спосіб приготування:

  1. Баранину потрібно промити, обсушити серветкою, нарізати невеликими шматками. Курдючне сало порізати дрібними кубиками.
  2. Добре нагріти казан, розтопити в ньому сало. Вийняти шкварки, а в жирі до рум'яної скоринки обсмажити баранину.
  3. Додати в казан до м'яса нарізані цибулю, картоплю і томатну пасту. Протушкувати ще 20 хвилин.
  4. Додати в казан воду, гострий перець, посолити за смаком. Варити годину на повільному вогні.
  5. Перед закінченням варіння додати в шурпу лавровий лист.

Як подавати шурпу

Подавайте шурпу відразу після приготування, посипавши дрібно нарізаною зеленню.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати плов з баранини в казані на багатті . "Сьогодні" також писали, як зробити котлети з баранини з м'ятою і часниковим соусом .