Як зварити картопляно-грибний суп у мультиварці

23 листопада 2019, 12:50
Рецепт зігріваючого супу з грибами, картоплею і вершками від Даші Малахової

Грибний суп в мультиварці

Коли на вулиці холодно і сиро – варіть грибний суп. Гарячий, ситний та ароматний.

Дивіться відео, як приготувати гарбузовий суп:

Реклама

Інгредієнти дуже прості: картопля, сушені гриби цибуля і букетик гарні. Цей рецепт вам неодмінно сподобається.

Читайте також:

Реклама

Вершковий суп з грибами і картоплею

Час приготування:

  • понад 3 години

Калорійність:

Реклама
  • 54 ккал на 100 г

Складові:

  • 100 г сушених грибів
  • 3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 100 мл вершків
  • Петрушка
  • Чебрець
  • Сіль
  • Чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Сушені гриби залийте водою і залиште на кілька годин. Ретельно промийте.
  2. Дрібно наріжте гриби і викладіть в чашу мультиварки. Картоплю очистити, нарізати кубиками і додайте до грибів.
  3. Цибулину очистіть і зробіть хрестоподібний надріз, не розрізаючи повністю. Помістіть в чашу мультиварки.
  4. Зберіть букетик гарні, перев'язавши кулінарною ниткою кілька гілочок петрушки і чебрецю. Помістіть до овочів і грибів.
  5. Залийте водою і готуйте протягом 30-40 хвилин, встановивши програму "Тушкування".
  6. Дістаньте цибулину і букет гарні.
  7. Додайте в гарячий суп вершки, посолоти і поперчіть за смаком. Подавайте, посипавши дрібно нарізаною петрушкою.

Що таке букет гарні

Це різні запашні трави, пов'язані в щільний пучок. Його кладуть у страву під час приготування, щоб надати аромат і підкреслити смакові нюанси.

Класичний варіант: 2 лаврові листки, 2 гілочки петрушки, 4 гілочки чебрецю, 1 зелений лист цибулі-порею.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати крем-суп з білими грибами. "Сьогодні" також ділилися рецептом супу з літніх овочів з галушками.