Як зварити грецький традиційний рибний суп

30 липня 2020, 16:55
Рецепт юшки псарасуп з трьох видів риби і овочів

Суп зі скумбрією

Грецьку юшку можна приготувати з будь-якої морської риби. Овочі теж можна змінювати на свій смак. Важливий інгредієнт цієї страви – лимон. Він надає супу приємну кислинку і відмінно відтіняє смак риби.

Рибний суп по-грецьки

Реклама

Суп зі скумбрією

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 63 ккал на 100 г

Складові:

  • Філе лосося – 0,5 кг
  • Філе ескалара (масляна риба) – 0,5 кг
  • Філе копченої форелі – 100 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень петрушки – 50 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Вода – 3 л

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Філе лосося і ескалара поріжте великими шматками, залийте водою, покладіть очищену цибулину і поставте на вогонь.
  2. Доведіть бульйон до кипіння і, знявши піну, варіть 15 хвилин на дуже маленькому вогні – тоді бульйон вийде прозорим.
  3. Потім покладіть в суп очищену і порізану невеликими шматочками картоплю, варіть 5 хвилин, потім додайте дуже дрібно нарізану моркву, варіть ще 5 хвилин.
  4. Філе копченої форелі поріжте невеликими шматочками і покладіть в киплячу юшку, проваріть ще 5 хвилин.
  5. Посоліть і поперчіть суп, видавіть в нього сік половини лимона, доведіть до кипіння і додайте дрібно нарізану зелень петрушки.

Корисна порада

Пікантність страві додасть 10 г соєвого соусу, який потрібно влити в кінці приготування. Але це – на любителя.

Дивіться відео, як приготувати рибний бургер в турецькому стилі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити грецький курячий суп авголемоно, а також ділилися рецептом цибулевого супу.