Як зробити печеню зі свинини з картоплею і грибами

10 серпня 2020, 18:41
Рецепт тушкованої картоплі на сковороді з печерицями, маслюками і свининою

М'ясо з картоплею та грибами

Для приготування смачної домашньої печені з грибами і картоплею можна використовувати будь-яке м'ясо – свинину, яловичину, баранину або птицю – курку, індичку. У нашому рецепті використовується свинина: вона соковита і досить швидко готується.

Печеня зі свинини з картоплею та грибами

Реклама

М'ясо з картоплею та грибами

Час приготування:

  • 1,5 години

Калорійність:

Реклама
  • 153 ккал на 100 г

Складові:

  • 200 г м'якоті свинини
  • 1 цибулина
  • 5-7 свіжих печериць
  • 200 г заморожених маслюків
  • 2 лаврові листки
  • 5-7 картоплин
  • 100 г сметани 20%
  • 2 гілочки петрушки або кропу
  • Рослинна олія
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. М'ясо порізати кубиками
  2. Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на рослинній олії.
  3. Додати м'ясо і обсмажувати 5-7 хвилин.
  4. Додати розморожені і порізані маслюки, скибочками порізані печериці. Обсмажувати 10 хвилин.
  5. Влити 1/2 склянки води і тушкувати ще 30 хвилин, під кришкою на середньому вогні. Додати сіль, перець і лавровий лист.
  6. Картоплю очистити і порізати кубиками. Додати в сковороду. Влити ще води. Закрити кришкою і тушкувати до готовності картоплі.
  7. Додати сметану, посолити за бажанням. Добре перемішати.
  8. Викласти на тарілки і посипати дрібно нашаткованою зеленню. Подавати страву до столу гарячою.

Корисна порада

Якщо у вас немає маслюків, додайте білі гриби або більше печериць.

Дивіться відео, як приготувати гречку зі свининою в горщику:

Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти свинину в духовці шматком, а також ділилися рецептом плову зі свининою в мультиварці.