Як зробити повітряний зефір на желатині

2 червня 2020, 11:15
Зефір на желатині – смачний десерт, який можна приготувати на своїй кухні

Простий рецепт домашнього зефіру

Класичний зефір готують з яблучного пюре, збитих білків і агар-агару. Ми пропонуємо спростити рецепт і зробити схожий десерт з цукрового сиропу і желатину.

Щоб приготувати кольоровий зефір, потрібно відкласти частину готової повітряної маси і додати до неї кілька крапель харчового барвника. Потім знову збити до отримання однорідного відтінку.

Реклама

Зефір з желатину і цукру

Простий рецепт домашнього зефіру

Час приготування:

Реклама
  • 1 година + час для застигання

Калорійність:

  • 258 ккал на 100 г

Складові:

  • 220 г цукру
  • 280 мл води
  • 20 г лимонного соку
  • 10 г желатину
  • Рослинна олія – для змащування

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Желатин розвести в 60 мл води, розмішати до розчинення грудочок і залишити набухати.
  2. Форму злегка змочити водою, застелити харчовою плівкою і змастити олією.
  3. У каструлю з товстим дном насипати цукор, влити 220 мл води і лимонний сік. Поставити на середній вогонь і, помішуючи, почекати, поки повністю розчиниться цукор.
  4. На водяну баню поставити набряклий желатин і варити 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Не доводити до кипіння. Потім зняти з вогню.
  5. Тонкою цівкою влити сироп в желатин, одночасно збиваючи суміш міксером на середніх оборотах. Потім збільшити обороти до максимуму і збити до отримання щільної повітряної маси.
  6. Злегка остудити суміш, за допомогою великого кондитерського мішка сформувати зефір.
  7. Залишити сушитися на 5 годин і прибрати на ніч у холодильник до повного застигання.
  8. Готовий зефір акуратно від'єднати від харчової плівки.

Корисні поради

  • Щоб на зефір утворилася щільна кірочка, його потрібно підсушити при кімнатній температурі протягом доби;
  • За бажанням можна скріпити половинки зефіру між собою і посипати цукровою пудрою;
  • Готовий десерт можна зберігати в паперовому пакеті при кімнатній температурі не більше тижня.

Дивіться відео, як вибрати якісний зефір:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно смажити маршмеллоу на багатті. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити зефір з кавуна.