Шашлик з баранини: рецепт з фото
Якщо ви хочете приготувати смачний шашлик з баранини, пам'ятайте, що потрібно вибирати м'ясо молодої тварини. Колір жиру у такого м'яса білий, а не жовтуватий.
Різати баранину краще поперек волокон, тоді вона буде краще жуватися. Щоб м'ясо стало м'якшим, його потрібно попередньо замаринувати.
Шашлик з баранини по-кавказьки
Час приготування:
- понад 3 години
Складові:
- 1 кг м'якоті баранчика
- 0.5 кг цибулі
- Сіль перець
- Виноградний оцет
- Петрушка
- 0.5 л води
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати тонкими кружальцями, а м'ясо – шматочками розміром із сірникову коробку.
- Окремо змішати воду і виноградний оцет за смаком.
- М'ясо і цибулю викласти поперемінно шарами в глибокий посуд. Полити приготованим маринадом і поставити в холодильник на 3-5 годин.
- Нанизати м'ясо на шампури і посмажити на мангалі.
Дивіться відео, як правильно замаринувати шашлик:
Шашлик з баранини у вині по-грузинськи
Час приготування:
- понад 3 години
Складові:
- 700 г баранини
- 1 стакан червоного вина
- 1 головка ріпчастої цибулі
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Нарізати цибулю і м'ясо, скласти в миску.
- Зверху залити вином і маринувати не менше години.
- За годину до смаження м'ясо дістати з холодильника і нанизати на шампури.
Шашлик з баранини по-вірменськи з помідорами і цибулею
Час приготування:
- понад 3 години
Складові:
- 1 кг баранини
- 500 г помідорів
- 200 г цибулі
- Розмарин – за бажанням
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати кружальцями, м'ясо – шматочками середнього розміру, перемішати.
- Помідори нарізати кубиками і перемішати з м'ясом, можна додати гілочку розмарину.
- Маринувати 6-8 годин перед смаженням.
МОЗ закликає: За перших симптомів респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні соуси до шашлику. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зварити шурпу з баранини на багатті.