Шашлик зі свинини в гранатовому маринаді виходить дуже соковитим і ніжним. За рахунок фруктової кислоти сік граната робить м'ясні волокна м'якшими.
Смак свинячого шашлику відмінно відтіняє гострий кавказький соус з кінзи.
Шашлик в гранатовому соку
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 186 ккал
Складові:
Для м'яса:
- Свинина або баранина – 2 кг
- Біла ріпчаста цибуля – 5 шт.
- Гранатовий сік – 700 мл
- Розмарин – 30 г
- Приправи до м'яса – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Для соусу:
- Кінза – 1 пучок
- Помідори у власному соку – 300 г
- Часник – 5 зубчиків
- Цибуля солодка – 1/2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цукор, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- М'ясо помити і нарізати великими кубиками.
- Цибулю нарізати великими півкільцями. М'ясо і цибулю покласти в каструлю і ретельно перемішати.
- Зверху посипати майбутній шашлик перцем, сіллю, спеціями і розмарином. Поверх залити гранатовим соком, всі інгредієнти перемішати, накрити м'ясо тарілкою, зверху поставити вантаж. Маринад повністю повинен покрити м'ясо.
- Залишити маринуватися мінімум на 3 години, максимум на 5 годин. Готовий шашлик нанизати на шампури і посмажити на гарячому вугіллі до готовності.
- Соус приготувати заздалегідь в домашніх умовах. Для нього всі інгредієнти перебити в блендері в однорідну масу.
МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.
Дивіться відео про секрети смачного шашлику:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати овочі на багатті. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами кращих соусів до шашлику.