Як зробити сирне суфле: кращі рецепти повітряного десерту

25 травня 2020, 16:15
Рецепти приготування смачного сирного суфле

Сирне суфле: рецепт

Суфле – це ніжний і пухкий десерт, який можна легко приготувати на власній кухні. Найкорисніше суфле – сирне. Його можна запікати в духовці або мультиварці, готувати на пару або з желатином. Головне – протерти сир через сито, тоді суфле вийде повітряним, легким, без грудочок.

Сирне суфле з желатином

Суфле з сиру і шоколаду

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Для суфле:

Реклама
  • 300 г пастоподібного сиру
  • 200 мл вершків 33-35%
  • 100 г шоколаду
  • 1/4 склянки цукрової пудри
  • 1 ст.л. желатину
  • 4 ст.л. води
  • 50 мл лікеру амаретто

Читайте також:

Для основи:

  • 100 г вершкового масла
  • 200 г шоколадного печива

Дивіться відео, як приготувати дієтичний фруктовий мус:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Подрібнити печиво в крихту, розтопити вершкове масло. Влити масло в крихту, ретельно перемішати. Дно рознімної форми (максимум 20 см в діаметрі) застелити пергаментом. Викласти основу з печива, розрівняти, прибрати в холодильник.
  2. Розтопити на водяній бані шоколад, додати його в сир, висипати цукрову пудру. Перемішати міксером до однорідної маси.
  3. В окремій ємності збити вершки.
  4. Желатин розчинити в гарячій воді. Влити тонкою цівкою в сирну масу і добре перемішати. Додати амаретто і вершки. Ще раз ретельно перемішати. Викласти суфле в форму і поставити в холодильник на ніч.
  5. Прикрасити суфле тертим шоколадом. Розрізати на порційні шматочки і подавати.

Сирне суфле в мультиварці

Сирне суфле: рецепт

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 500 г домашнього сиру
  • 1 ст. молока (240 мл)
  • 3 яйця
  • 1/2 ст. цукру (125 г)
  • 1/4 ст. манки (45 г)
  • Грецький йогурт і ягоди або фрукти – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Білки відокремити від жовтків.
  2. Сир, молоко, жовтки, і цукор перетерти в блендері до однорідної маси.
  3. Додати манку, перемішати.
  4. Окремо збити білки до стійких піків.
  5. Все з'єднати і перемішати на маленькій швидкості міксера.
  6. Вилити у форму. Випікати в мультиварці на режимі "Пар" впродовж 35 хвилин.
  7. Готове суфле охолодити в холодильнику протягом 3-4 годин.
  8. За бажанням покрити грецьким йогуртом і прикрасити ягодами або фруктами.

Сирне суфле на пару

Суфле із сиру на пару

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 250 г сиру
  • 50 г тростинного цукру
  • 5 г ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. вершків
  • 1 ст.л. манної крупи

Спосіб приготування:

  1. Розділіть яйця на білки і жовтки. Збийте в блендері сир, цукор, ванільний цукор, вершки, манну крупу і жовтки.
  2. Окремо збийте білки. Акуратно, порціями, вмішайте білки в сирну масу, роблячи лопаткою рухи знизу вгору.
  3. Візьміть для суфле шість силіконових формочок. Викладіть сирну масу в форми.
  4. Готуйте на пару 20-25 хвилин. При бажанні, полийте при подаванні ягідним або шоколадним соусом.

Сирне суфле в духовці

Суфле в духовці

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 300 г сиру
  • 1 яйце
  • 25 г манки
  • 40 г молока
  • 20 г розтопленого вершкового масла
  • 60 г цукру
  • дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Щоб отримати повітряне суфле, потрібно збити жовтки і білки окремо. Манку замочити попередньо в теплому молоці, поки збиваються яйця.
  2. Жовток збити з половиною цукру в піну. Білок так само збити з сіллю і другою половиною цукру в міцну піну.
  3. Змішати збитий жовток з сиром, манкою і маслом. Акуратно збити і вмішати збитий білок.
  4. Форми для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном. Наповнити сирною масою на 2/3 і поставити в нагріту до 180 °С духовку на 20-25 хвилин.

Сирне суфле дієтичне

Сирне суфле з шоколадом

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 20 г желатину
  • 1 стакан холодної кип'яченої води
  • 100 мл молока
  • 2 ст.л. темного какао-порошку
  • 2 ст.л. меду
  • 300 г сиру

Спосіб приготування:

  1. Желатин залити склянкою холодної води і залишити на півгодини, щоб він набряк.
  2. Додати молоко, какао і мед, розмішати.
  3. Поставити на слабкий вогонь і нагрівати до тих пір, поки какао не розчиниться повністю. Не кип'ятити! Додати сир, розмішати.
  4. Подрібнити всі інгредієнти за допомогою блендера в однорідну масу.
  5. Розлити сирно-шоколадне суфле за формами і поставити в холодильник на кілька годин або на ніч.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сметанник з вареним згущеним молоком і шоколадним кремом. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом лимонного суфле від Марти Стюарт.