Як зробити соус песто з кропиви: покроковий рецепт від Григорія Германа

13 травня 2020, 13:40
Рецепт незвичного соусу в італійському стилі

Бутерброди з песто

З молодої кропиви можна приготувати не тільки зелений борщ, але й італійський соус песто. Звичайно, в кропиві немає запаморочливого запаху базиліка, але зате є соковитість і свіжість.

Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Соус песто з кропиви

Бутерброди з песто

Час приготування:

Реклама
  • 10 хвилин

Складові:

  • 15 гілочок молодої кропиви
  • 100 г волоських горіхів
  • 3 зубчики часнику
  • 200 мл оливкової олії
  • 0.5 шт. лимона
  • 250 г твердого сиру
  • Сіль, перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Відірвіть листочки кропиви і складіть в миску. Залийте окропом, потім перекладіть в миску з крижаною водою.
  2. Злегка відіжміть і складіть в блендер разом з часником, горіхами і шматочками сиру. Подрібніть.
  3. Потроху влийте оливкову олію, продовжуючи збивати. Вичавіть трохи соку лимона, посоліть. Ще раз збийте.

Як подавати песто

Підсушіть хліб на сухій сковороді, намажте його соусом. Додайте помідори, сир і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити булочки з кропивою. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, які страви можна приготувати з кульбаби.