Шашлик з риби із задоволенням з'їдять Риби та Водолії
Риба – це смачно завжди. Не тільки тоді, коли ви її добре замаринуєте. І навіть не зовсім обов'язково, яку рибу ви виберете для того, щоби приготувати її на вагню. Для цього ідеально підійдуть лимон і м'ята – вони додадуть страві свіжу нотку. Такий маринад можна використовувати як для сьомги і лосося, так і для осетрини, тілапії і навіть окуня. Для шашлику бажано брати свіжу рибу, а якщо вона заморожена – залишити на ніч у холодильнику.
Червона риба на вогню
Страви на шпажках – рецепти до дня народження
Інгредієнти
- Філе лосося очищене – 1,5 кг
- М'ята – 1 пучок
- М'ятний лікер – 100 г
- Цедра лимона – 1/2 шт.
- Сіль, білий перець – за смаком
Для соусу
- Помідор – 3 шт.
- Велика червона цибулина – 1/3 шт.
- Часник – 1 зубок
- Рубана зелень (петрушка або кріп) – 2 ст. л.
- Оливкова олія – 100 г
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
Спосіб приготування
- Рибне філе помити і нарізати великими кубиками. М'яту нарізати.
- Покласти рибу в каструлю разом з усіма інгредієнтами і перемішати, накрити тарілкою, залишити маринуватися на 1-2 години.
- Готовий шашлик нанизати на шампури або покласти на решітку для гриля і смажити на гарячому вугіллі до готовності.
- Для соусу помити помідори, видалити зелені плодоніжки, нарізати на четвертинки, покласти в блендер. Туди ж додати нарізану зелень, видавлений зубчик часнику, цибулю і оливкову олію. Посолити, поперчити і збити в однорідну пюреподібну масу.
- Подавати рибний шашлик гарячим разом з томатним соусом.
Тут знайдете 5 рецептів смачних маринадів для м'яса.