Готуємо шашлик з риби в м'ятно-лимонному маринаді – рецепт

19 квітня 2021, 18:37
Для шашлику бажано брати свіжу рибу, а якщо вона заморожена – залишити на ніч у холодильнику

Шашлик з риби із задоволенням з'їдять Риби та Водолії

Риба – це смачно завжди. Не тільки тоді, коли ви її добре замаринуєте. І навіть не зовсім обов'язково, яку рибу ви виберете для того, щоби приготувати її на вагню. Для цього ідеально підійдуть лимон і м'ята – вони додадуть страві свіжу нотку. Такий маринад можна використовувати як для сьомги і лосося, так і для осетрини, тілапії і навіть окуня. Для шашлику бажано брати свіжу рибу, а якщо вона заморожена – залишити на ніч у холодильнику.

Червона риба на вогню

Реклама

Страви на шпажках – рецепти до дня народження

Інгредієнти

  • Філе лосося очищене – 1,5 кг
  • М'ята – 1 пучок
  • М'ятний лікер – 100 г
  • Цедра лимона – 1/2 шт.
  • Сіль, білий перець – за смаком

Для соусу

Реклама
  • Помідор – 3 шт.
  • Велика червона цибулина – 1/3 шт.
  • Часник – 1 зубок
  • Рубана зелень (петрушка або кріп) – 2 ст. л.
  • Оливкова олія – 100 г
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Рибне філе помити і нарізати великими кубиками. М'яту нарізати.
  2. Покласти рибу в каструлю разом з усіма інгредієнтами і перемішати, накрити тарілкою, залишити маринуватися на 1-2 години.
  3. Готовий шашлик нанизати на шампури або покласти на решітку для гриля і смажити на гарячому вугіллі до готовності.
  4. Для соусу помити помідори, видалити зелені плодоніжки, нарізати на четвертинки, покласти в блендер. Туди ж додати нарізану зелень, видавлений зубчик часнику, цибулю і оливкову олію. Посолити, поперчити і збити в однорідну пюреподібну масу.
  5. Подавати рибний шашлик гарячим разом з томатним соусом.

Тут знайдете 5 рецептів смачних маринадів для м'яса.