Як зробити пісний яблучний крамбл з корицею

24 грудня 2019, 15:18
Рецепт смачного пісного десерту без масла і яєць

Крамбл з яблуками

Крамбл – англійська пиріг з крихти пісочного тіста . Ця страва може послужити і прекрасним сніданком, і десертом.

Дивіться відео, як спекти смачний вишневий пиріг:

Реклама

Крамбл зазвичай готують восени і взимку, коли є багато яблук. Щоб зробити десерт ароматні, в тісто додають корицю і ваніль.

Читайте також:

Реклама

Яблучний крамбл пісний

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 181 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 6 шт. зелених кислих яблук
  • 3-4 столові ложки рідкого меду – в яблука
  • 7-8 ст.ложек рідкого меду – в вівсянку
  • 2 столові ложки крохмалю
  • 1 ч.ложка кориці
  • 3/4 склянки борошна
  • 1 стакан вівсяних пластівців
  • 1 ч.ложка соди
  • 1 ч.ложка розпушувача
  • 1/2 склянки рослинного масла

Спосіб приготування:

  1. Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте їх невеликими шматочками.
  2. В окремій мисці змішайте крохмаль і корицю, додайте до яблук і перемішайте. Залийте медом і ще раз перемішайте.
  3. В іншій мисці змішайте борошно, вівсянку, соду, розпушувач.
  4. Додайте до борошняної суміші масло і мед, перемішайте і зробіть велику крихту.
  5. Викладіть яблука на дно невеликої сковороди або спеціальної формочки. Зверху додайте вівсяно-борошняну суміш.
  6. Запікайте при 180 ºС близько 45 хвилин.

Як подавати крамбл

За бажанням десерт можна посипати просіяного цукровою пудрою і подати до нього кульку фруктового або ягідного сорбета .

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісної випічки з вишнями .