Як зробити піцету з полуницею: покроковий рецепт від Григорія Германа

5 червня 2020, 12:38
Рецепт незвичайної літньої випічки з рікотою і ягодами

Піцета з полуницею і рікотою

Піцета – це смачна порційна випічка, яку можна взяти з собою на роботу або пікнік. Сьогодні ми приготуємо її з рікотою, коричневим цукром, полуницею і базиліком. Піцета чимось нагадує французьку галету з полуницею і сиром брі.

Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Піцета з полуницею і рікотою

Піцета з полуницею і рікотою

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Складові:

  • 250 г борошна
  • 8 г дріжджів
  • 130 мл води
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 300 г рікоти
  • 50 г коричневого цукру
  • 10 г солі
  • 300 г полуниці

Спосіб приготування:

  1. Змішайте дріжджі, частину теплої води і трохи борошна. Перемішайте до однорідності.
  2. У мисці змішайте борошно, сіль і дріжджову суміш. Влийте залишки води і рослинну олію. Замісіть тісто і згорніть його в кулю. Поставте в тепло на півгодини.
  3. Потім розділіть тісто на три частини і сформуйте піцети.
  4. Викладіть зверху рікоту і коричневий цукор. Випікайте при 150 ºС протягом 5 хвилин.
  5. Полуницю помийте і наріжте пластинками. Викладіть ягоди зверху на начинку і прикрасьте нарізаним базиліком.

Корисна порада

Реклама

Замість рікоти можна взяти сир 9%, протертий через сито.

Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом конвертиків з лаваша з тунцем. Ведучий також показував, як зробити хрусткі бутерброди в лаваші.