Як зробити оригінальне абрикосове варення з лавандою

1 липня 2020, 21:06
Рецепт варення на зиму з сушеними квітками лаванди

Варення з абрикосами і лавандою

Лаванда має характерний пряно-терпкий, злегка гіркуватий смак і сильний аромат. Як пряність використовуються квіти, зібрані у червні, саме на початку цвітіння.

Лаванда широко застосовується в багатьох кухнях світу при приготуванні солодких страв, випічки, варення і джемів. З нею можна зробити дуже смачний абрикосовий джем на зиму.

Реклама

Оригінальне варення з абрикосів з лавандою

Варення з абрикосами і лавандою

Час приготування:

Реклама
  • понад 3 години

Калорійність:

  • 236 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг абрикосів без кісточок
  • 650 г цукру
  • 1 ст. л. сухих квітів лаванди
  • 1 ч. л. лимонної кислоти

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Фрукти розрізати навпіл, видалити кісточки. Засипати цукром, поставити в холодильник на 1,5-2 доби. Вранці і ввечері акуратно перемішувати.
  2. Через добу після початку процесу додати лаванду.
  3. Проварити 20 хвилин, залишити на 10-12 годин. Проварити ще 15 хвилин, залишити на 10-12 годин.
  4. Втретє проварити ще 15 хвилин, додати в кінці лимонну кислоту, розлити у стерилізовані банки, закупорити.

Корисна порада

Замість лаванди можна додати сушений чебрець.

Дивіться відео, як вирощують лаванду:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати домашнє вино з абрикосів. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом абрикосового варення з желатином.